Skocz do zawartości
Cabi

Router Wifi Z Portem Wan 100base-t

Rekomendowane odpowiedzi

Mam WRT54GL z portem WAN wpietym do innej podsieci LAN. Niestety port WAN chodzi maksymalnie ok. 5MB/s testowalem DD-WRT i Tomato, niestety tak samo.

Moze ktos mial ten sam problem i ma rozwiazanie, ew. jaki router kupic?

moze byc od razu 1gigabit eth :)

znalazlem takie:

Asus RT-N15, Edmiax BR-6574N, Belkin N+ Wireless Router

potrzebuje tylko: AP z WPA2, WAN 100BASE albo 1000BASE, port forwarding czyli standard

Dzieki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ci 1 gb ethernet skoro i tak pewnie tego nie wykorzystasz i z tym zawsze sa problemy... Ja polecam zwyklego pentagrama cerberusa dobre tanie i raczej nie zawodne a jak juz ci sie marzy cos naprawde dobrego to linksys na licencji cisco;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ci 1 gb ethernet skoro i tak pewnie tego nie wykorzystasz i z tym zawsze sa problemy... Ja polecam zwyklego pentagrama cerberusa dobre tanie i raczej nie zawodne a jak juz ci sie marzy cos naprawde dobrego to linksys na licencji cisco;p

chyba nie przeczytales uwaznie!

router wpiety jest do sieci lokalnej i tworzy wlasna pod siec

jest potrzeba szukam rozwiazania

port WAN musi miec 100mb conajmniej

PS WRT54GL ma logo CISCO wiec pewnie jest na ich licencji a port WAN jest wolny!

Edytowane przez Cabi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne z tym portem, musze sam w domu przetestować...

Co do tematu, to jeżeli chcecie sobie podzielić sieć na kilka podsieci to wystarczy tylko jeden router (ten główny). Chyba, że chcesz sobie zrobić NAT (wtedy od wewnątrz nikt do Ciebie nie wbije).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne z tym portem, musze sam w domu przetestować...

Co do tematu, to jeżeli chcecie sobie podzielić sieć na kilka podsieci to wystarczy tylko jeden router (ten główny). Chyba, że chcesz sobie zrobić NAT (wtedy od wewnątrz nikt do Ciebie nie wbije).

Przetestuj port i daj znac, moze to tylko moja sztuka ma taki feler ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi