Silazgor Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Niedawno zepsuła mi się płyta główna. Wczoraj kupiłem i podłączyłem nową i wszystko było ok. Jednak wieczorem chciałem przetestować nową pastę termoprzewodzącą i wygrzewałem proca sp2004. Chodził przez jakieś 40min przy czym max temp procka to 51*. Nagle komp się zawiesił, przestał reagować na cokolwiek więc dałem reset ale już nie wstał(wentylatory itd. chodziły). Po kilku sekundach poczułem spaleniznę więc szybko wszystko wyłączyłem. Okazało się, że to śmierdzi zasilacz(tracer 400W). Próbowałem włączyć kompa na starej zasiłce 20pinowej ale nie wstaje. Czy to znaczy, że spaliło się coś jeszcze oprócz zasilacza? Jak na złość akurat kilka dni temu zamówiłem normalny zasilacz <_< Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Tracery raczej ciagnely przy paleniu znaczna czesc sprzetu. No i powiedz jakim zasilaczem sprawdzales jaki sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Ciekawe jaki zestaw ubił tracera "400W" ? Znaczy tracer to takie zombie więc to on raczej ubija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silazgor Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Sprzęt dosyć już przestarzały, ale akurat parę rzeczy do niego dokupiłem żeby jeszcze coś z niego wykrzesać. mobo: Abit AN-M2 Athlon 64 3000+ Orleans GF 7600GT goodram 1gb 800Mhz do tego 1 hdd 1 dvd i karta wifi sprawdzałem jakimś nonamem 300W. Myślicie, że mógł coś wziąć ze sobą jeśli są takie objawy? Praktycznie wszystko poza prockiem jest nowe więc trochę mi szkoda. Trochę kasy dopiero wyłożyłem na kompa i myślałem, że narazie to już koniec wydatków :/ Edytowane 19 Marca 2009 przez Silazgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Płyty główne generalnie same z siebie się nie psują, zazwyczaj padają przez zasilacze które dają niestabilne zapięcia. A Tracerka nawet nowego w życiu bym nie wsadził sobie do kompa, miałem takie niedawno w pracy i mimo że nowe to po odpaleniu z każdego wydobywał się charakterystyczny "swąd amperów" chociaż chodziły w miarę normalnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Przykro - ale tak właśnie mogło być że nie odszedł sam. Zestaw bierze śmieszne ilości prądu więc poważnego przeciwnika tracer nie miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Co z tego jak on przy cdromie zawyżya/zaniża napięcia... Kup do tego fortrona z allegro albo inny zasilacz, a z resztą FAQ http://forum.pclab.pl/t142996.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silazgor Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 już kupiłem tego: http://www.allegro.pl/item582290775_profes..._pci_24pin.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Zasilacz będzie dobry (o ile jest sprawny - leżak w końcu). Daj znać jak się sprawuje i co padło (odpukać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silazgor Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Zasilacz już doszedł. Okazało się, że spalił się tylko zasilacz a komp nie startował bo się reset zablokował wciśnięty ;P Ciężko mi powiedzieć jak się zasilacz sprawuje bo się za bardzo nie znam. No ale jest b. cichy i wszystko z nim ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...