Ralfo Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 A więc staje przed wyborem TV pod ps3, jako że dotychczas nie miałem do czynienia z TV lcd/plazma kilka wątpliwości. Po kolei 1. Pokój mam mały, raczej dalej niż 1m/2m nie będę od niego siedział, jaka wielkość była by optymalna? 2. Głównie będę grał w Gran Turismo 5 na moim pseudo kokpicie (teraz jest tam podpięty PC z monitorem CRT) :P i w tym momencie się zastanawiam, czy nie lepiej kupić jakiegoś monitora full hd 26 cali zamiast tv powiedzmy 32 cale HD rdy? Ogólnie poleci ktoś jakiś dobry TV/Monitor pod ps3 do 2.5k zł najlepiej? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) za 2,5k znajdziesz spokojnie b. dobre modele 32" z full HD. Jak dobrze poszukasz znajdziesz Sonego W4000 w tej cenie, jeśli nie to Samsunga A656 (lub pochodne, ale to trzeba sie już wczytać, bo pewnie nie każde dobre) - obydwa TViacze idealnie sprawują się także z PC. Edytowane 19 Marca 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 No tak ale w sumie u mnie w pokoju dalej niż 2m nie siądę od tego, a jak podepnę go do kokpitu tu pewnie z 1m max, w takim wypadku monitor nie był by lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Na 32" full HD nie jest aż takie duże. Sam korzystam z takiego jako monitor, siedze metr przed i jest całkowicie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 A teraz czym się kierować przy wyborze? Bo kompletnie się nie znam na TV a chce jak najlepszy obraz pod PS3 za tą cenę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Jeśli siedzisz tak blisko to bez sensu, żebyś kupował 37". Zakup 32" FullHD też nie jest do końca najlepszym wyjściem, bo różnicy na korzyść przy takiej przekątnej raczej nie uświadczysz. Ale, skoro masz do wydania te 2.5k i chcesz poczuć się dobrze - Sony 32W4000 będzie dobrą opcją. Z tanich i dobrych HDReady jest taki Funai Wiesz, póki co na PS3 jest malutko gier 1080p. Z tego co się orientuję GT5 nie dołączy do tego grona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Przeszedłem się dziś po oglądać TV i w tym momencie waham się między 32 calami TV a 26 monitorem, obraz w tych tańszych modelach z bliska... no różnie z tym bywa. 2.5k co prawda mogę wydać ale czym taniej tym lepiej, praktycznie TV tylko pod PS3 więc, nie wiem czy ten Funai np. da taką jakość jaką by dał monitor w podobnej cenie (a 1k zł w kieszeni to 1k), chce po prostu uniknąć nie przyjemnej niespodzianki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Tyle tylko, że na monitor trzeba wydać o wiele więcej, a możliwości póki co i tak nie wykorzystasz. Chyba, że oglądasz filmy na BD. Wtedy jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Tylko GT5 + podpięcie kompa i jakieś LFS czy tam GTR Evo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 No to FullHD Ci raczej niepotrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...