Skocz do zawartości
Ralfo

Tv Pod Ps3? Wątpliwości

Rekomendowane odpowiedzi

A więc staje przed wyborem TV pod ps3, jako że dotychczas nie miałem do czynienia z TV lcd/plazma kilka wątpliwości.

Po kolei

1. Pokój mam mały, raczej dalej niż 1m/2m nie będę od niego siedział, jaka wielkość była by optymalna?

2. Głównie będę grał w Gran Turismo 5 na moim pseudo kokpicie (teraz jest tam podpięty PC z monitorem CRT) :P i w tym momencie się zastanawiam, czy nie lepiej kupić jakiegoś monitora full hd 26 cali zamiast tv powiedzmy 32 cale HD rdy?

Ogólnie poleci ktoś jakiś dobry TV/Monitor pod ps3 do 2.5k zł najlepiej? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 2,5k znajdziesz spokojnie b. dobre modele 32" z full HD.

Jak dobrze poszukasz znajdziesz Sonego W4000 w tej cenie, jeśli nie to Samsunga A656 (lub pochodne, ale to trzeba sie już wczytać, bo pewnie nie każde dobre) - obydwa TViacze idealnie sprawują się także z PC.

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli siedzisz tak blisko to bez sensu, żebyś kupował 37". Zakup 32" FullHD też nie jest do końca najlepszym wyjściem, bo różnicy na korzyść przy takiej przekątnej raczej nie uświadczysz. Ale, skoro masz do wydania te 2.5k i chcesz poczuć się dobrze - Sony 32W4000 będzie dobrą opcją.

Z tanich i dobrych HDReady jest taki Funai

Wiesz, póki co na PS3 jest malutko gier 1080p. Z tego co się orientuję GT5 nie dołączy do tego grona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłem się dziś po oglądać TV i w tym momencie waham się między 32 calami TV a 26 monitorem, obraz w tych tańszych modelach z bliska... no różnie z tym bywa.

2.5k co prawda mogę wydać ale czym taniej tym lepiej, praktycznie TV tylko pod PS3 więc, nie wiem czy ten Funai np. da taką jakość jaką by dał monitor w podobnej cenie (a 1k zł w kieszeni to 1k), chce po prostu uniknąć nie przyjemnej niespodzianki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi