Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

CZEŚĆ

Problem bardzo poważny bo komputer składam znajomej.Ale,ale od początku płyta Asusa TUSL-2C , Celek 1,2 GHz BOX ( kurcze całkiem

niezle się kręci 1,48 na orginalnym wiaterku),grafika GF4 mx440 ,

256 sdram i wszystko jest OK,...ale co 3-4 włączenie wiesza się winda, zapuściłem format i próbowałem wgrać winde jeszcze raz po uruchomieniu SETUP ciemny ekran.W DOS-ie wszystko OK sprawdzałem RAM, złorzyłem dwa razy to samo CO TO JEST ???? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZEŚĆ

Problem bardzo poważny bo komputer składam znajomej.Ale,ale od początku płyta Asusa TUSL-2C{...}

ostatnio u znajomego robilem reinstalke na asusie cusl-2 i... to samo !!! ale tylko w w98... wsadzilem xp i sie zainstalowalo (jemu i tak bez roznicy ;))...

ale do teraz nie wiem co to bylo, bo wczesniej mial 98 i bylo ok... ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli po odpaleniu Windy na podkreconym procku masz czarny ekran i w lewym gornym rogu jakis dziwny kwadracik (jest to kod jakiegos bledu ) problem ten w plycie TUSL2-c rozwiazuje nowy bios w wersji beta(1012tc09) U mnie pomoglo i teraz proc kreci sie bez problemu :) Od dawna walczylem z tym problemem. A do plyty dolaczone jest fajne oprogramowanie do aktualizacji biosu pod Windą. Sprawa jest lekka i przyjemna i bardzo szybka :)"ASUSUpdate" Pozdrowka !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podpowiedzi , to chyba bios.Wczoraj wstał na grafice PCI i tylko

w 2 slocie bo w pierwszym wieszał sie po 2 min. a Celka poznawał jako

800 8O

Pytanko do RABAN-a73 widziałem to cos na płytce czy update jest bezpośrednio z internetu czy standartowo zgrywa na dysk i potem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podpowiedzi , to chyba bios.Wczoraj wstał na grafice PCI i tylko

w 2 slocie bo w pierwszym wieszał sie po 2 min. a Celka poznawał jako

800 8O 

Pytanko do RABAN-a73 widziałem to cos na płytce czy update jest bezpośrednio z internetu czy standartowo zgrywa na dysk i potem?

Lepiej zassaj ten Bios sam na twardego ze stronki producenta . Jest juz Finalna wersja tego biosu do TSL2-C, a dopiero tym programikiem zrob aktualizacje. Oczywiscie jest mozliwe zrobienie tego prosto z netu. Pozdrowka !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZEŚĆ

Problem bardzo poważny bo komputer składam znajomej.Ale,ale od początku płyta Asusa TUSL-2C , Celek 1,2 GHz BOX ( kurcze całkiem 

niezle się kręci 1,48 na orginalnym wiaterku),grafika GF4 mx440 ,

256 sdram i wszystko jest OK,...ale co 3-4 włączenie wiesza się winda, zapuściłem format i próbowałem wgrać winde jeszcze raz po uruchomieniu SETUP ciemny ekran.W DOS-ie wszystko OK sprawdzałem RAM, złorzyłem dwa razy to samo CO TO JEST ???? 8O

Cholera, nie mogłeś powiedzieć wcześniej?? Właśnie taki zestaw mam do sprzedania (może nawet z 512MB ramu), a procek szedł na 1.5GHz na BOXowym coolerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...