rafa Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 tu dzisiejszy test. Intel daleko z tyłu. Nawet w Iops-ach tam gdzie był dotychczas najmocniejszy wypada dwa razy gorzej. Uwazam ze wart swojej ceny. Daje rade, fajny dysk. Nie przesadzaj z tym daleko z tyłu, powiedziałbym troche lepszy. Jeszcze nie wiemy na ile przełożą się niektóre wyniki w użyciu codziennym. Na pewno sporą zaletą jest tez świetny zapis co zatka wielu marudom usta kiedy narzekali na Intele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 OCZ Vertex Limited Edition Świeży system, żadnych innych sterowników niż z win7 i w ahci zamiast IDE. Troszkę odczyt małych plików inny jak w TYMteście i nie wiem czemu. Wersja programu jest inna. Ogólnie wszystko gra. Jakieś sugestie czemu taka różnica ? Przedstawiony atto disk benchmark był w Overlapped ale później nie chcący mi się przestawiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 @Jang zapodaj wiecej testow: Pcmark05, Vantage, HDTune, AS SSD, Crystal. Podziel sie subiektywnymi spostrzezeniami. Sam ATTO nic nie mowi. Please. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) @Jang zapodaj wiecej testow: Pcmark05, Vantage, HDTune, AS SSD, Crystal. Podziel sie subiektywnymi spostrzezeniami. Sam ATTO nic nie mowi. Please. pozdro Ok wieczorem, juz troche dysk zapelniłem i minimalnie spadł i wgrałem intel rapid. Coś zrobiłem, tryb ahci. Ciekawie wyszedł pcmark bo po restarcie systemu wyszło lepiej. To są syntetyki i zawsze jakieś wachanie będzie, wydawało że win7 troszkę szybciej się zainstalował. Może coś źle mam zrobione bo zobaczcie jakie prędkości w Tym teście wyszły, nie wiem z skąd je wzieli :unsure: Ogólnie jest bardzo szybko, zresztą jak miałem 2xOCZ vertex 30 w raid0 to nie zauważyłem różnicy w użytkowaniu czy na 1 był system czy w raid0 no i teraz 100Gb miejsca to już jest ok i jestem zadowolony z dysku. Edit: w poście 251 można porównać do 2xocz vertex 30gb w raid0 Edytowane 6 Marca 2010 przez Jang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Co do roznic w wydajnosci to mysle ze na IDE byloby lepiej. Vertexy znane sa z tego. Nie wiem jak z tym (inny kontroler) ale warto sprawdzic. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Sprawdzone w Crystal IDE około 188mb/s odczyt Ahci około 220mb/s odczyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) kurde! tak czy tak ciagle troche malo. moze na rapidach tak slabo idzie? edit: tak czy tak AS SSD i PcMark rewelka! edit2: tak to powinno wygladac Edytowane 5 Marca 2010 przez siwydym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 No to wychodzi że wszystko ok jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Normalne że po restarcie jest lepiej bo ram się oczyszcza z niepotrzebnych rzeczy. Bardzo ładnie to wygląda. Szczególnie random 4KB. Zrób reszte testów o których pisał siwydym jak możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Jak robiłem hdtune gdzie nie był na nim system to takich skoków dużych nie było. EDIT :lol2: Edit pcmark vantage Edytowane 6 Marca 2010 przez Jang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydym Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 vantage moglby byc, ale 05 wystarczy. jeszcze tylko random access w hd tune i bedzie wszystko. ps. wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 (...) EDIT :lol2: obrazek (...) Dla porównania Intel 160GB Wszystko O Ssd ---> Faq 1. Strona! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 71 BTW. Ciekawe czy mają pastę do butów :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Panowie, po aktualizacji z 1.3 na 1.4 a potem na 1.5 dysk padł. Po stracie systemu z innego dysku, ssd nie widać, dopiero jak zrobię skanowanie w poszukiwaniu zmian sprzętu to znajduje. Ustawiam offset, chcę sformatować, ale bardzo długo to trwa a na końcu pisze, że nie można sformatować. Co mogę spróbować zrobić, zanim wyjebię go na śmieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 A próbowałeś wgrać ponownie soft lub starszą wersje? Czemu na śmieci, nie masz gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Udało mi się wgrać 1.4 i działa. A gwary niestety nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Pewnie samo 1.5 wgrało się z błędem. Bo raczej nie ono to spowodowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 (edytowane) No i dzisiaj padł całkowicie, nie widać w windzie, skanowanie urządzeń nie pomaga, nawet w biosie go nie ma. No i poszły 4 stówki. <_< Edytowane 31 Marca 2010 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 Pojawiło sie nowe lipcowe FW 1.6 dla dysków na kontrolerze Indlinx OCZ Technology Upgrade tylko z FW 1.5 więc jeśli ktoś posiada starsze najpierw aktualizuje do 1.5 Nowe FW nie kasuje danych dysku ale wiadomo zalecana ostrożność i backup danych. Release Note FW ogólnie mówiąc poprawa drobnych błędów ale myślę że warto to zrobić, tymbardziej że flashowanie trwa jedną sekundę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...