Kipps Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Witam! Od kilku dni jestem posiadaczem nowej karty graficznej Sapphire'a 4830. Wcześniej miałem Geforce'a Palita 7300Gt. Z obecną kartą mam taki problem, że programy ociążające grafikę w szczególności Furmarki i Ati tool (na grach nie miałem jeszcze czasu sprawdzić) powodują Blue screeny z komunikatem: win32k.sys PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA 0X00000050 te blue screeny występują przy standardowych taktowaniach karty graficznej. Mam wgrane Catalisty 9.2 i jestem na Win XP sp3. Poprzednie sterowniki po Geforcie oczywiście usuwałem przez panel sterowania, a także przy pomocy "Driver Sweeper'a", kilkakrotnie reinstlowałem catalisty... Pozostały sprzęt to Intel DC2140 @3,2Ghz, 2x1Gb Kingston 667@ 800Mhz, PSU: Modecom MC 400 Sprzęt na staraj karcie śmigał i nie miałem żadnych problemów i podejrzewam że jest to problem sterownikowy... Macie jakieś sugestie jak go rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Standardowo sprawdź temperaturę karty, bo może się przegrzewać - może wada fabryczna. Sprawdź na innym kompie - jeśli będzie to samo, to karta leci do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Na moim sprzęcie dostałem takiego BSODa przy za bardzo podkręconych pamięciach (800@960). Po ustawieniu dzielnika już go nie spotkałem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipps Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Karta nie kręcona, a temperatury są bardzo niskie ze względu na to że założyłem Accelero s1 + 2 wentylatory 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...