Lowermann Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Witam, oto obudowy które mnie interesują, tylko zastanawiam się którą wybrać? AeroCool AeroEngine Junior Silver http://www.4max.pl/default.asp?produkt=1042 AirBox YCK001 - srebrna http://members.shaw.ca/turf888-usa/880UL.jpg Sharkoon Rebel 9 value silver http://www.cold-pc-shop.de/userfiles/Shark...alue_silver.jpg Wygląd wiadomo, że sprawa indywidualna, chodzi mi bardziej o funkcjonalność oraz o przewiewność i cichość:), chociaż możecie pisać która wam się podoba :), tak więc którą byście polecali? Dodam że Rebel cały czas posiadam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 AeroCool jest ładny. ale z doświadczenia wiem że obudowy do gamePC nie są najcichsze. Przynajmniej tak wnioskuję siedząc u kumpla xD . Moim zdaniem AirBox był by chyba najbardziej funkcjonalny i "chłodny". Ja bym go brał, no ale wybór należy do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Ten Airbox to jakiś noname. Mnie podoba się Antec 300, szkoda, że nie masz go na liście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Więc tak! Obudowy prawdopodobnie pójdą pod modyfikację a potem może na sprzedaż :) Teraz może podpowiecie co wy byście zrobili z tymi obudowami ? Poczynając od Sharkoona! Obudowa solidna, zgrabna i ładna! więc co mi się w niej nie podoba a co podoba Niebieska dioda świeci niczym żarówka :), czerwona od dysku kojarzy mi się ze starym sprzętem, brak montażu twardych dysków w poprzek tzn. w pozycji poziomej tylko w poprzek obudowy! Ciężki dostęp do filtru powietrza, brak bez narzędziowego montażu, boczna ścianka z wentylatorem nie jest za piękna, pyzatym trochę hałasuje ten wielki wentylator i wciąga znaczne ilości kurzu! Ta 12 na przedzie też jest głośna więc od razu do wymiany! Obudowa ogólnie jest spoko, duża i przewiewna, przedni panel skromny ale estetyczny, przydatny filt przeciwkurzowy, itd itp. Aerocool, to sam, tzn brak beznarzędziowego montażu, oraz brak montowania dysków w poprzek, oryginalne wentylatory nie są za ciche, nie podoba mi sie klapka przednia, tzn podoba mi się ale nie w funkcjonalności, Bez problemu na przedni wentylator można dać jakiś filtr i będzie wtedy elegancko i estetycznie, no boczny panel, bardzo mi się podoba w tej obudowie, i tyle! W łatwy sposób można też go przełożyć do sharkoona bo konstrukcja obudowy jest identyczna :) Teraz Airbox, no obudowa wygląda ładnie, przedni panel estetyczny z ślicznym wyświetlaczem oraz czujnikami i panelem, boczny montaż dysków twardych, co prawda też brak beznarzędziowego montażu urządzeń, razi też panel boczny, tzn 2 małe boczne wentylatory, które mogą hałasować, ale są regulowane przez panel przedni, ogólnie siatkę boczną najlepiej byłoby zastąpić plexi i wtedy by wyglądał to ciekawiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...