Skocz do zawartości
Lowermann

3 Obudowy Do Kompa, Którą Wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, oto obudowy które mnie interesują, tylko zastanawiam się którą wybrać?

AeroCool AeroEngine Junior Silver

http://www.4max.pl/default.asp?produkt=1042

Dołączona grafika

AirBox YCK001 - srebrna

http://members.shaw.ca/turf888-usa/880UL.jpg

Dołączona grafika

Sharkoon Rebel 9 value silver

http://www.cold-pc-shop.de/userfiles/Shark...alue_silver.jpg

Dołączona grafika

Wygląd wiadomo, że sprawa indywidualna, chodzi mi bardziej o funkcjonalność oraz o przewiewność i cichość:), chociaż możecie pisać która wam się podoba :), tak więc którą byście polecali? Dodam że Rebel cały czas posiadam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AeroCool jest ładny. ale z doświadczenia wiem że obudowy do gamePC nie są najcichsze. Przynajmniej tak wnioskuję siedząc u kumpla xD . Moim zdaniem AirBox był by chyba najbardziej funkcjonalny i "chłodny". Ja bym go brał, no ale wybór należy do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak! Obudowy prawdopodobnie pójdą pod modyfikację a potem może na sprzedaż :)

Teraz może podpowiecie co wy byście zrobili z tymi obudowami ?

Poczynając od Sharkoona!

Obudowa solidna, zgrabna i ładna!

więc co mi się w niej nie podoba a co podoba

Niebieska dioda świeci niczym żarówka :), czerwona od dysku kojarzy mi się ze starym sprzętem, brak montażu twardych dysków w poprzek tzn. w pozycji poziomej tylko w poprzek obudowy! Ciężki dostęp do filtru powietrza, brak bez narzędziowego montażu, boczna ścianka z wentylatorem nie jest za piękna, pyzatym trochę hałasuje ten wielki wentylator i wciąga znaczne ilości kurzu! Ta 12 na przedzie też jest głośna więc od razu do wymiany!

Obudowa ogólnie jest spoko, duża i przewiewna, przedni panel skromny ale estetyczny, przydatny filt przeciwkurzowy, itd itp.

Aerocool, to sam, tzn brak beznarzędziowego montażu, oraz brak montowania dysków w poprzek, oryginalne wentylatory nie są za ciche, nie podoba mi sie klapka przednia, tzn podoba mi się ale nie w funkcjonalności, Bez problemu na przedni wentylator można dać jakiś filtr i będzie wtedy elegancko i estetycznie, no boczny panel, bardzo mi się podoba w tej obudowie, i tyle! W łatwy sposób można też go przełożyć do sharkoona bo konstrukcja obudowy jest identyczna :)

Teraz Airbox, no obudowa wygląda ładnie, przedni panel estetyczny z ślicznym wyświetlaczem oraz czujnikami i panelem, boczny montaż dysków twardych, co prawda też brak beznarzędziowego montażu urządzeń, razi też panel boczny, tzn 2 małe boczne wentylatory, które mogą hałasować, ale są regulowane przez panel przedni, ogólnie siatkę boczną najlepiej byłoby zastąpić plexi i wtedy by wyglądał to ciekawiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi