Skocz do zawartości
Moody

Serwer Dźwięku (windows Xp)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Najpierw to, co mam: Laptop z Windowsem XP oraz komputer stacjonarny również z XP, do którego podłączone sa dobre głośniki. Wszystko jest połączone siecią (bez- i przewodową).

To co chciałbym osiągnąć:

Chciałbym móc w laptopie obejrzeć sobie film, ale tak, żeby dźwięk wydobywał z głośników w kompie stacjonarnym, zamiast z głośników laptopowych. Oczywiście bez opóźnień, które utrudniałyby oglądanie.

Znalazłem sposób, aby muzyka odtwarzana w winampie na laptopie była słyszana z głośników w stacjonarcie. Wykorzystałem "Cool remote sound server for winamp": http://www.winamp.com/plugins/details/143259

Niestety plugin ma jakiegoś buga i przy próbie odtworzenia filmu w winampie mam pokaz slajdów.

Próbowałem również uruchomić na stacjonarce serwer Pulseaudio, ale plugin pulseaudio do winampa jest jeszcze gorszy od Cool remote sound server, no i opóźnienia są dość spore.

Czy może ktoś z Was zastosował u siebie podobne rozwiązanie, ale ze skutkiem lepszym od mojego? Może moglibyście podzielić się jakimiś podpowiedziami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vlc potrafi streamowac do sieci, ale czy akurat spelni Twoje oczekiwania to nie wiem

No niestety streamowanie przez vlc daje dość spore opóźnienie. Po prostu szukam czegoś takiego, jak system dźwięku Pulseaudio w linuxach, ale działający pod windowsem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi