Moody Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Witam! Najpierw to, co mam: Laptop z Windowsem XP oraz komputer stacjonarny również z XP, do którego podłączone sa dobre głośniki. Wszystko jest połączone siecią (bez- i przewodową). To co chciałbym osiągnąć: Chciałbym móc w laptopie obejrzeć sobie film, ale tak, żeby dźwięk wydobywał z głośników w kompie stacjonarnym, zamiast z głośników laptopowych. Oczywiście bez opóźnień, które utrudniałyby oglądanie. Znalazłem sposób, aby muzyka odtwarzana w winampie na laptopie była słyszana z głośników w stacjonarcie. Wykorzystałem "Cool remote sound server for winamp": http://www.winamp.com/plugins/details/143259 Niestety plugin ma jakiegoś buga i przy próbie odtworzenia filmu w winampie mam pokaz slajdów. Próbowałem również uruchomić na stacjonarce serwer Pulseaudio, ale plugin pulseaudio do winampa jest jeszcze gorszy od Cool remote sound server, no i opóźnienia są dość spore. Czy może ktoś z Was zastosował u siebie podobne rozwiązanie, ale ze skutkiem lepszym od mojego? Może moglibyście podzielić się jakimiś podpowiedziami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 vlc potrafi streamowac do sieci, ale czy akurat spelni Twoje oczekiwania to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moody Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 vlc potrafi streamowac do sieci, ale czy akurat spelni Twoje oczekiwania to nie wiem No niestety streamowanie przez vlc daje dość spore opóźnienie. Po prostu szukam czegoś takiego, jak system dźwięku Pulseaudio w linuxach, ale działający pod windowsem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...