kamil_zmc Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Witam mam problem z baterią do biosu. 2 miesiące temu wymieniałem baterię, bo zegarek mi się przestawiał i przez ok. 1,5 mc było ok, ale zaczęło się robić to samo, sprawdziłem programem HWmonitor i bateria miała 1,3V, a powinno miec ok. 3V . No więc kupiłem następną, na początku miałą 3,33V a teraz po 5 dniach ma 3,10. Zauważyłem ze codziennie napięcie spada o ok. 0,5V. Dodam że często mi USB wywala. Poprostu niedziała czasami i muszę odłączyc i podłączyc znowu kabel usb np. klawiaturę. No więc co jest tego przyczyną. Mi się wydaje że coś z płytą jest nie tak. :mur: Proszę o pomoc. Z góry dzięki PSU: Amacrox Warrior pnf-450 Mobo: GB GA-m61p-S3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_zmc Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Odswieżam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasio1500 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Witam mam problem z baterią do biosu. 2 miesiące temu wymieniałem baterię, bo zegarek mi się przestawiał i przez ok. 1,5 mc było ok, ale zaczęło się robić to samo, sprawdziłem programem HWmonitor i bateria miała 1,3V, a powinno miec ok. 3V . No więc kupiłem następną, na początku miałą 3,33V a teraz po 5 dniach ma 3,10. Zauważyłem ze codziennie napięcie spada o ok. 0,5V. Dodam że często mi USB wywala. Poprostu niedziała czasami i muszę odłączyc i podłączyc znowu kabel usb np. klawiaturę. No więc co jest tego przyczyną. Mi się wydaje że coś z płytą jest nie tak. :mur: Proszę o pomoc. Z góry dzięki PSU: Amacrox Warrior pnf-450 Mobo: GB GA-m61p-S3 Prawdopodobnie płyta ma gdzieś zwarcie delikatne. Nie wyłączaj zasilania komputerowi (nie odłączaj go od prądu i będzie spokój z baterią) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...