Gość Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) EDIT: problem rozwiązany. Jeśli ktoś ma podobny problem, zainstalujcie sobie starsze sterowniki, instalowałem chronologicznie w dół i dopiero przy 178.24 wszystko działa (na razie ;) ) Witam. Mam problem z obrazem w grach z kartą g4ce 7900gs Galaxy. Kiedy załączam jakąkolwiek grę, to po kilku sekundach psuje się obraz. Wygląda to mniej-więcej tak: . Zdjęcie robione telefonem komórkowym stąd słaba jakość. Nie mogłem zrobić screenshot'a z tym zjawiskiem, ponieważ kiedy wklejam go do paint'a to pojawia się normalny screen z gry. Gdy grę zminimalizuje na pasek i ponownie powiększę - problem znika. Czasem już na cały czas, a czasem znowu psuje się po kilku minutach. Sterowniki do karty: 182.08_geforce_winxp_32bit_international_whql, directx 9.0c wersja z listopada. XP Home z SP3 na pokładzie. Karta nie kręcona. Edytowane 21 Marca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Obawiam się, że powinieneś był napisać w temacie o karcie. Jeżeli to jest nowe zjawisko to pewnie karta pada. Jeżeli nowa karta (gdzieś nabyta z 2 ręki) to możliwe, że z tej felernej serii co nie chciała chodzić na def taktowaniach pamięci - wtedy dać trochę poniżej standardowej częstotliwości rivą i potestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Faktycznie, dostanie mi się od moderatora... Karta ma ok 3 lat. Jestem jej pierwszym właścicielem. Nie wiem czy nie ma to związku z SP3. Ponieważ pierwszy raz zauważyłem to w GTA IV które do działania potrzebuje SP3. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał, jeśli nie to spróbuję z zaniżeniem częstotliwości. Edytowane 21 Marca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...