Skocz do zawartości
Gość

[rozwiĄzany] 7900gs Problem Z Obrazem

Rekomendowane odpowiedzi

EDIT:

problem rozwiązany. Jeśli ktoś ma podobny problem, zainstalujcie sobie starsze sterowniki, instalowałem chronologicznie w dół i dopiero przy 178.24 wszystko działa (na razie ;) )

Witam.

Mam problem z obrazem w grach z kartą g4ce 7900gs Galaxy.

Kiedy załączam jakąkolwiek grę, to po kilku sekundach psuje się obraz. Wygląda to mniej-więcej tak: Dołączona grafika.

Zdjęcie robione telefonem komórkowym stąd słaba jakość. Nie mogłem zrobić screenshot'a z tym zjawiskiem, ponieważ kiedy wklejam go do paint'a to pojawia się normalny screen z gry. Gdy grę zminimalizuje na pasek i ponownie powiększę - problem znika. Czasem już na cały czas, a czasem znowu psuje się po kilku minutach. Sterowniki do karty: 182.08_geforce_winxp_32bit_international_whql, directx 9.0c wersja z listopada. XP Home z SP3 na pokładzie. Karta nie kręcona.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że powinieneś był napisać w temacie o karcie.

Jeżeli to jest nowe zjawisko to pewnie karta pada.

Jeżeli nowa karta (gdzieś nabyta z 2 ręki) to możliwe, że z tej felernej serii co nie chciała chodzić na def taktowaniach pamięci - wtedy dać trochę poniżej standardowej częstotliwości rivą i potestować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, dostanie mi się od moderatora...

Karta ma ok 3 lat. Jestem jej pierwszym właścicielem. Nie wiem czy nie ma to związku z SP3. Ponieważ pierwszy raz zauważyłem to w GTA IV które do działania potrzebuje SP3.

Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał, jeśli nie to spróbuję z zaniżeniem częstotliwości.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi