Kowa1 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 No dobra TU nie dajecie rady to może chociaż tego się dowiem. Czy jak kupię i podłączę napęd dyskietek na USB do laptopa to będę mógł zainstalować dodatkowe sterowniki z dyskietki przez F6 podczas instalacji WinXP. To znaczy czy po wciśnięciu F6 podczs instalacji winXP winda zobaczy taki napęd Flopy na USB jako ten w którym tkwi dyskietka ze sterownikami z którego ma instalować te sterowniki czy zgłupieje? Dodam własne doświadczenia z tą opcją. Generalnie po wybraniu opcji F6 ( instalowanie sterowników firm zewnętrznych ) podczas instalacji WinXP i zainstalowaniu sterowników pokazuje się opcja/pytanie "czy chcesz zainstalować dalsze sterowniki" ( czy jakoś tak ) sugerująca że można w tym momęcie/procesie zainstalować więcej niż jeden zewnętrzny sterowbik. No niestety jak po zainstalowaniu jednego zewnętrznego strownika z przez tą opcje próbuje sięzainstalować drugi to wraca okno wyboru z pierwszego sterownika ( mimo że w napędzie dyskietek tkwi już nowa dyskietka z innymi sterownikami ) i [gluteus maximus],nie daje się tego przeskoczyć. Ba "nie daje się" ja nie dałem rady. ktoś ma jakieś doświadczenia. Uprzedazam głupie odpowiedzi typu; Czy musisz, a może, masz badziwny komputer czy sprzęt itd, itp i TV - tak potrzebuje, tak chce, tak muszę. Jak ktoś chce męczyć trupa to nich odpuści, jak kogoś poprostu ciekawość ssie to moge wyjaśnić dlaczego tak chce i musze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Ja miałem styczność z laptopem, któy nie miał ani napędu CD, ani stacji dyskietek, a trzeba było zainstalować Windowsa + sterowniki SATA. Jako, ze było to na serwisie - na zapleczu sklepu komputerowego, to wzięliśmy napęd i stację sklepowe i (pomimo pomniejszego problemu z wykrywaniem obu urządzeń naraz) udało się zainstalować sterowniki SATA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 1. Szczerze wątpię, ale 100% pewności nie mam. Zależy od biosu. Pooglądaj ustawienia bootowania. Czy jest rozbicie na USB-FDD, USB-HDD, USB-FLASH. Najlepiej jak byś mógł pożyczyć taki napęd FDD od kogoś lub nawet w sklepie kupić a potem oddać. 2. Nie prościej zintegrować sterowniki z płytą instalacyjną?? To nie jest trudne i na 100% rozwiąże problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 No właśnie, wkompiluj stery do instalki Windowsa - programem nLite zajmuje to jakieś pół godzinki. Przerabiałem to ostatnio na laptopie z 2 dyskami w raidzie i poszło bezboleśnie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowa1 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Ja miałem styczność z laptopem, któy nie miał ani napędu CD, ani stacji dyskietek, a trzeba było zainstalować Windowsa + sterowniki SATA. Jako, ze było to na serwisie - na zapleczu sklepu komputerowego, to wzięliśmy napęd i stację sklepowe i (pomimo pomniejszego problemu z wykrywaniem obu urządzeń naraz) udało się zainstalować sterowniki SATA. 1. Szczerze wątpię, ale 100% pewności nie mam. Zależy od biosu. Pooglądaj ustawienia bootowania. Czy jest rozbicie na USB-FDD, USB-HDD, USB-FLASH. Najlepiej jak byś mógł pożyczyć taki napęd FDD od kogoś lub nawet w sklepie kupić a potem oddać. 2. Nie prościej zintegrować sterowniki z płytą instalacyjną?? To nie jest trudne i na 100% rozwiąże problem. No właśnie, wkompiluj stery do instalki Windowsa - programem nLite zajmuje to jakieś pół godzinki. Przerabiałem to ostatnio na laptopie z 2 dyskami w raidzie i poszło bezboleśnie ... Forum ciężko piendrolących Każdy z ciężko piendrolących zapomniał o drobnej kwestji którą proponował lub się chwalił: jak to zrobić. Bo ja na przykad umiemn słonia wstawić do karafki i wszystkim polecam. No i na koniec taka drobna kwestia. Mam w du.ie te wszystkie niedźwiedzie rady. Pytałem się o podstawową prostą kwestie: Czy jak kupię i podłączę napęd dyskietek na USB do laptopa to będę mógł zainstalować dodatkowe sterowniki z dyskietki przez F6 podczas instalacji WinXP. To znaczy czy po wciśnięciu F6 podczs instalacji winXP winda zobaczy taki napęd Flopy na USB jako ten w którym tkwi dyskietka ze sterownikami z którego ma instalować te sterowniki czy zgłupieje? Efekt taki że musiałem rozpoznać bojem kwestie. Teraz wiem które napędy dyskietek i jak należy podłączyć i uruchomić żeby sprostać problemowi. A to forum dla osób z inwencją przydatne jak koszula w d.. zupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Ty, miły jesteś. Pisz tak na każdym napotkanym forum to daleko zajdziesz. Przecież ULLISSES napisał, że to zalezy od BIOSu i modelu mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Nie mam ochoty pieprzyc sie z takim gowniarskim zachowaniem autora. eot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...