Skocz do zawartości
narrufus

Ati Hd2400 Kontra Gf 4200ti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam karte hd2400 (niby MSI ale wyglada inaczej niz te na zdjeciach w necie)

Wczesniej posiadalem gf 4 4200ti PNY.

Wlaczam Call of duty 2, na g force idzie jak tako, po zmianie karty graficznej i plyty glownej na Hd2400 jest jescze gorzej a chyba powinno byc lepiej.Wiem ze to nie demon predkosci ale taka gre powinien pociagnac.

Sterowniki zmienialem na te z strony MSI i dalej lipa :(

Counter strike 1.6 smiga az miło a Cod 2 pływa.

Co z tym zrobic ?

P4 2.8 1mb cache Plyta Asus P5LD2/C 1gb ocz zasilacz gigabyte 460w Dysk 80gb 8mb cache, cpu 50C stres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A testowałeś na takich samych ustawieniach gfx ?

Bo jak coś wyżej to...

http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2161082,00.asp

z tego wynika że ta karta poprostu nie daje rady (bo do gier to ona nie jest).

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki mam juz ze strony ati z powrotem,ale plywa dalej gra.

No faktycznie z tego linku tak wynika,ale no to przepraszam,karta z 2007 jesli sie nie myle, jest gorsza od starego gf 4.No to porazka jakas nieche mi sie az wierzyc.Zaraz przetestuje MoH 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko już zostało napisane, karta nie do gier, na szynie 64Bit. Masz ją pewnie na słabych pamięciach. Do tego obsługa DirectX 10 jeśli chodzi o gry jest wręcz wadą. GF 4200ti obsługuje DirectX 8.1 jeśli się nie mylę. Ustawiając w grze detale na max'a możesz mieć zupełnie inne ustawienia na jednej i drugiej karcie. Medium na hd2400 może się równać high na GF4200ti ze względu na różne DirectX. Wiadomo, że jak na równie wydajnych kartach włączysz wyższe detale to będzie wolniej. Dodatkowo jak na DirectX 10 Twój procesor wręcz ślimaczy. Z dokonanych zakupów możesz się jeszcze cieszyć zasilaczem :P No chyba, że do nowo nabytej płyty dołożysz jakieś Core 2 Duo i grafikę do gier. Tym razem zapytaj na forum przed zakupem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak core 2 duo w planach,a apropo grafiki to kupilem taka ze wzgledu ze gram tylko w jedna gre counter stike i w zupelnosci mi to wystarcza.Chcialem po prostu oblukac ta gra i sie zniesmaczylem ta karta bo jednak mylslem ze bedzie ok, a tu zonk.Skoro jestes takim znawca to dysk mam zły?Bo go niewymieniłes ani jako dobry ani zły ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajnie tylko niewiem jak zmienic na tryb dx 8...Mogłbys naprowadzic

Moh 2 ciut lepeij idzie ale ta myszka rusze a ona reguje z malym opóznieniem (myszka dobra stery do niej tez sa)

Nie wiem jak w MoH2 bo nie grałem. Ale w COD 2 w opcjach grafiki o ile dobrze pamiętam gdzieś na dole było pole do wyboru trybu renderowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jestes takim znawca to dysk mam zły?Bo go niewymieniłes ani jako dobry ani zły ;)

Jeśli winda Ci się bootuje z niego to raczej dobry :) Dobry dysk to taki, który w całej swojej karierze nie zgubi ani jednego klastra danych :) Następnie przechodzi na emeryturę a nie na rentę inwalidzką :lol2: Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi