Skocz do zawartości
tanaka

problem epoxa , kingston 2x512 rozwiazanie

Rekomendowane odpowiedzi

jakis czast temu dalem posta o problemie z plyta epox z pamieciami 2x512 kingostona na kosciach infeona(hyb250265800BT-6 ) KVR333X64C25/512 CL2,5 , ale post nie spotkal się z odzewem . Koles ostatnio kupil takie same mobo 8RDA (bez plusa) do tego tez pamieci kingstona na kosciach kingstona tez 2x512 KVR333X64C25/512 CL2,5 , i komp ma te same obiawy wiesza się straszy niebieskim , no i doszedlem do do co zrobiz żeby taka ilosc pamieci dobrze dzialaly na tym mobo (może to jest problem z iloscia pamieci, albo epox cos spapral z kontrolerem pamieci albo cos nie tak z kingstonem ) wiec pamieci musza chodzic na

400 cl3 , 4, 6 , 7 wtedy jest stabilnie , albo na 380 cl2,5 3 3 3 , w trybie Dual DDR , jak będę miał czas to może pokombinuje cos jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

epox to chwilowy błysk na rynku. abit jest dużo lepszy i nie ma wad epoxa, może poza ceną, która i tak jest niższa niż epoxa.

LOL :lol: każda płyta ma wady, a to że jest dużo problemów z Epoxem wynika z tego że ta płyta jest tak bardzo popularna. Bardzo dużo ludzi ją ma i wydaje się jakby były z nią same problemy. Zresztą ja nie miałem żadnych hehe :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sledze poczynania Epoxa od dawna, od czasu jak zwrocilem uwage na ich wowczas bardzo udane plyty na MVP3, i nie wyglada mi to na blysk , raczej na ugruntowanie zdobytej pozycji i dalsze zdobywanie nowych rynkow.

Abit strasznie sobie przewalil przez te wadliwe kondensatory , w dzisiejszych realiach trudno bedzie im odrobic straty, ale jeszcze moga nas zaskoczyc, drugim przykladem "tygrysa" jest Soltek pamietam ze pierwsze plyty z jakimi sie zetknalem - to byl przecietny tajwanski szajs, a teraz to juz zupelnie co innego.

Jesli ktos obserwuje rynek komputerowy od jakiegos czasu to wie ze wyglaszniem takich kategorycznych opinii (jak twoja mr Gr8-2N) mozna sie tylko narazic na smiesznosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie narzekają na płyty, a większość usterek wynika z winy użytkownika. Tak naprawdę płyta każdej z firm wyższej i średniej półki tzn. ASUS'a, Abita, Gigabyte'a, Epoxa, Solteka, MSI czy jeszcze może Chaintecha jest przynajmniej dobra. A najnowsze płty na nForce2 są naprawdę najwyższej próby, więc walenie tekstów, że jeden to szajs, a drugi to ho-ho jest bez sensu.

Czasami drobne niedopatrzenie może spowodować, że komp nie rusza i to wcale nie z winy płyty - mnie samemu przyczepił się do jednej z nóżek proca malutki kawałeczek taśmy klejącej i już qpa była.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ludzie narzekają na płyty, a większość usterek wynika z winy użytkownika. Tak naprawdę płyta każdej z firm wyższej i średniej półki tzn. ASUS'a, Abita, Gigabyte'a, Epoxa, Solteka, MSI czy jeszcze może Chaintecha jest przynajmniej dobra. A najnowsze płty na nForce2 są naprawdę najwyższej próby, więc walenie tekstów, że jeden to szajs, a drugi to ho-ho jest bez sensu.

Czasami drobne niedopatrzenie może spowodować, że komp nie rusza i to wcale nie z winy płyty - mnie samemu przyczepił się do jednej z nóżek proca malutki kawałeczek taśmy klejącej i już qpa była.

nie zgadzam sie z opinią użytkownika Mikaelus, są płyty dobre i złe i nie ważne kto je produkuje, nie uważam żeby wszystkie były ok. tylko dlatego, że tak sie zdaje producentowi ... czasem zdarza sie szajs i tyle, dla mnie jeśli jakaś płyta nie współpracuje z pamięciami mającymi akceptacje "Jedec" to znaczy, że jest przynajmniej po części skopana albo pamieci dostały certyfikat na wyrost ... dobre produkty współpracuję ze soba w zakresie nominalnych ustawień zawsze i wszędzie ... jeśli nie to znaczy, że producent dał [gluteus maximus] i wypuścił szajs!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ECS k7s5a rozeszla sie pewnie w "nakladzie" przynajmniej 2x wiekszym nic Epox 8RDA i mimo ze bylo z nia duzo problemow. nikt nie tlumaczyl tego duzą iloscia sprzedarzy bo to jest beznadziejny Argument.

NIe porównuj ECS'a do Epoxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez mialem problem z RDA oraz RDA+ i 2x512MB. Pamieci byly Kingstona na Infineonach. Winda (XP) zqainstalowala sie bez problemow ale w 3DMark-ach zawisal. Sonczylo sie na konfiguracji 3x256MB. I dziala bez problemow.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...