Skocz do zawartości
Mumar

Problem Z D-link Dsl-524t (logowanie Do Panelu Administracyjnego)

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem router D-link dsl-524t. Aktualnie mam podłączony do niego jeden komputer. Podłączyłem go, ustawiłem w połączeniach TCP/IP na automatyczne pobieranie IP i DNS tak jak w instrukcji. Potem chciałem wejść na 192.168.1.1 aby go skonfigurować... próbowałem na IE i Firefoxie, ale strona się nie wczytuje. Skonfigurowałem internet przez programik dołączony do płyty. Jednak dalej nie moge wejść do panelu administracyjnego. Wyskakuje coś takiego: "Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem 192.168.1.1." lub w IE "Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web". Może ma to związek z poprzednim zainstalowanym połączeniem, które jednak przed instalacją usunąłem ? Wcześniej miałem modem Sagem Fast 800 i skonfigurowany przez połączenie modemowe z Windowsa, internet. Miał ktoś podobny problem lub wie co z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Router pobrał sobie dynamicznie adres IP i teraz jest widoczny pod nim. Sprawdź jaki masz adres bramy domyślnej w Połączeniu lokalnym. Spróbuj połączyć się z tym adresem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem właśnie przed chwilą rozwiązałem, wydaje mi sie, że router jest caly czas pod jednym IP. Ale to już nie ważne. Pomógł reset. I teraz da sie wbić do panelu admina przez 192.168.1.1 Dzięki za chęć pomocy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi