Gość Adamuss13 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) Jako ,że na GF 6600GT (mam wersję AGP) na pamięciach nie ma niczego co by je chłodziło ,postanowiłem coś zdziałać w tej sprawie(artefakty już w czasie ładowania Windy) . Lecz tutaj problemem jest chłodzenie rdzenia ,które uniemożliwia ,,naklejenie" radiatorów bezpośrednio na pamięci (radiatory mam takie jak na tej aukcji http://allegro.pl/item571130634_thermaltak...szt_fv_gw.html). Czy gdy powyłamuje (lub powycinam) troche kikutów z radiatora czy będzie on nadał pełnił swoją funkcję? Czy to coś da? (czy artefakty znikną?) Jakich sterowników (jakiej wersji) użyć do tej karty? Czy downclock coś pomoże? Edytowane 21 Marca 2009 przez Adamuss13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Moim zdaniem jesli masz arty juz przy ładowaniu Windowsa, to absolutnie nie jest to wina chłodzenia pamięci. Najpewniej są uszkodzone, przewoltowane albo przegrzane. Chłodzenie ich teraz raczej nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...