Skocz do zawartości
Włodi

Hp Deskjet 930c Nie Drukuje Czerwonego Koloru

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem pare miechów temu nowe tusze (kolor + czarny). Są to tanie zamienniki napełniane. Do tej pory wszystko było ok a gdy po dłuższej przerwie chciałem coś wydrukować okazało sie że wogóle nie drukuje czerwonego koloru i zdjęcia wychodzą niebiesko - zielone. Czyściłem już dysze, w ciepłej wodzie moczyłem 10min, odbiłem na chusteczce dysze i wyszły tylko 2 kolory bez czerwonego.Później czyściłem jeszcze funkcją czyszczenia ponad 3 razy i nic. Możliwe że skończył sie sam czerwony pojemnik z tuszem? Oprogramowanie HP mi pokazuje że kolorowego tuszu jest jeszcze w sumie 80%.Tak dużo zdjęć przez te pare miesiecy nie drukowalem w sumie.

Drugi problem mam taki, że na zdjęciach drukuje mi takie białe paski tak co 5mm(na szerokość dyszy). Czy to może być wina tanich zamienników a może z drukarką coś nie tak? Ona ma już z 9 lat:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zdobyc odsysarke bo pęcherz powietrzny ci sie zrobił nad głowica i tusz nie spływa do głowicy..

Częsty przypadek mi tez po napełnieniu albo było ok albo brakowało jakiegos..

PS. Wersja HARDCORE : głowica do pyska i SŚIJ ! tez działa... tylko trza ryło myc... ( trzymaj kardrige w pozycji pionowej ! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc to nie chce mi sie kupować jeszcze do tego jakiś odsysarek bo sie nie opłaca a ten drugi sposob to rzeczywiscie hardkor:D Nie ma jakis innych sposobow na to? Hm czym by to jeszcze można odessać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi