Skocz do zawartości
Maniakalny

Itx No.2

Rekomendowane odpowiedzi

nie wytrzymałem i odpaliłem (stary sys z g31 ale stery zainstalowalem nowe) i wynik w marku mnie zaskoczył(pozytywnie), w 630i (gf7100) mialem ledwo 2000 pktów)

gf 9300 monster :D

Dołączona grafika

Edytowane przez Maniakalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś? Używałeś? Ja mam używam i nie narzekam, jak ktoś jest cichofilem to nic nie pomoże.

mialem juz dwa Asusa 8800GT z glaciatorem (drugi i ostatni wlasnie dzisiaj ojechal do nowego klienta) i oba był głośne, może mamy różne znacznie cichego komputera (u mnie cichy komputer to np. 3 wentyle s-flex 800 rpm w budzie)

HR-03 mialem na 8800GT i spokojnie by się zmieścił

w załącznikach dodalem zdjęcia karty 8800Gt z HR-03

ogolnie to radiator na NB może spokojnie mieć 3,5 cm wysokości i HR-03 się zmieści, jeśli chodzi o to jak bardzo wystaje radiator w kierunku CPU to licząc od PCB karty potrzebuje w najgrubszym miejscu 3 cm a w tej budzie chyba taka odległość bedzie

post-133975-1238238552_thumb.jpg

post-133975-1238238593_thumb.jpg

Edytowane przez romek-o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

romek-o@ 8800 ma niższy proces technologiczny, a więc bardziej się grzeje. A że mamy inne znaczenie cichego komputera to się już zgadzam. ;-)

Może się mylę, ale zawsze sądziłem że niższy proces technologiczny wpływa na obniżenie temperatur....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

romek-o@ 8800 ma niższy proces technologiczny, a więc bardziej się grzeje. A że mamy inne znaczenie cichego komputera to się już zgadzam. ;-)

A czy nie jest tak, że 8800GT i 9600GT są wyprodukowane w 65nm? Czyli proces technologiczny taki sam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej fotek proszę :wink: . Jak mi sie spodoba to sobie taką zamówię :lol:

Bo też mam zotac 9300 itx :cool:

buda na sell bedzie

ewentualnie z calym kompem, myslalem ze bede mial czas sie bawic ale niestety wypadki losowe sprawiły ze nie będe miał a szkoda zeby leżało

co do 8800 i 9600

8800gt G92

9600gt G92b/g94

grzanie 9600 mozna porownac do 9800gtx+ (na obydwoch mialem te same temp, gdy 8800gt byla 15*C cieplejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jeszcze jestem tylko prowadzenia wezy w tej budzie przy takim mocowaniu zasilatora... cos mi sie zdaje ze bez sporej ilosci katowek nie da rady niestety...

Co do pompki wlezie DDC ze standardowym topem pod grafe ? Bo z innym topem moze byc niestety slabo troszki, a do tego jeszcze rez by sie przydal jakis maly...

Ostatecznie Apogee Drive, do tego trojnik i fillport, inaczej troche slab oto widze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodnica to danger den chrome 1x120 ;) (wieksza wymiarowo niz thermochill i chyba tylko 5mm cieńsza)

co do pompy jest kilka opcji, ale zamontouje ją bezposrednio pod zasiłką, a miedzy chlodnicą i zasiłką dam mini reza (do trojnika nie mialem ostatnio cierpliwości)

Gdybym mial waz i złaczki 10/16 obyłoby się bez kątówek, z 10/13 będą dwie lub 3 max

Poza tym nie wiem czy decydowac się na to WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakich względów? Bez WC można by zmniejszyć budę.

Mylisz sie ;) Spojrz dokladnie na fote. Buda nie zwiekszyla rozmiarow przez chlodnice z wentylem bo ta zajmuje pusta przestrzen nad grafika (ktora jest dluzsza niz mobo) :)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz sie ;) Spojrz dokladnie na fote. Buda nie zwiekszyla rozmiarow przez chlodnice z wentylem bo ta zajmuje pusta przestrzen nad grafika (ktora jest dluzsza niz mobo) :)

mylisz sie, buda zmniejszyła by się troche

(zasilacz bez obudowy nad karta graficzną, na procu ninja mini + 2x80mm na przod i tył i byłby bardzo kompaktowy PC, ale chciałem zrobić bude z normalnym mocowaniem zasiłki + dodatkowo pomyslalem nad tym WC

bude złoze finalnie dopiero po świętach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie marudz tylko zakladaj ta wode :)

Heh jak bys zrezygnowal z napisu ZOTAC w topie mogl bym Ci podeslac Fass-O-Matica do obczajenia, ma sporo otworow, jakos bys go tam dopasowal w dachu, tylko niestety troszki by zaslanial srodek :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi