Skocz do zawartości
Escaper

Vmod na Creative GF4 Ti 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedałem moją MSI (fajnie się v-modowała) i przesiadłem się na creativa- fakt, dziadostwo ma zupełnie inne regulatory napięcia. Szukałem jakichś info o nich w sieci i nic nie znalazłem. MUSI GDZIEŚ COŚ O NICH BYĆ! Szukam dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedałem moją MSI (fajnie się v-modowała) i przesiadłem się na creativa- fakt, dziadostwo ma zupełnie inne regulatory napięcia. Szukałem jakichś info o nich w sieci i nic nie znalazłem. MUSI GDZIEŚ COŚ O NICH BYĆ! Szukam dalej.

Szukaj, Szukaj, a jak znajdziesz zrobimy update arta :) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chłopaki, to ja też się przyłączam do szukania, mechl!n jak coś znajdziesz daj znać, w zamian obiecuje to samo :wink:

UPDATE: Widziałeś to mechl!n? Czy o to chodzi :?: Rozumie ktoś coś z tego (bo ja nie :wink: ) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ma ktos linka do moda GF4ti4200 64MB Gainwarda :?: Byl kiedys taki fajny artykul z dokladnym opisem i zdjeciami, ale nie moge go znalezc - szukam od wczoraj :?

Dzisiaj robie VDD moda na swoim 8RDA i jak sie nic nie spie-przy, to bym sobie tez na swoim GFie zrobil :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ma ktos linka do moda GF4ti4200 64MB Gainwarda :?:  Byl kiedys taki fajny artykul z dokladnym opisem i zdjeciami, ale nie moge go znalezc - szukam od wczoraj  :?

Dzisiaj robie VDD moda na swoim 8RDA i jak sie nic nie spie-przy, to bym sobie tez na swoim GFie zrobil  :wink:

Podaj oznaczenia regulatorów napięcia jakie masz na karcie to może Ci pomogę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ma ktos linka do moda GF4ti4200 64MB Gainwarda :?:  Byl kiedys taki fajny artykul z dokladnym opisem i zdjeciami, ale nie moge go znalezc - szukam od wczoraj  :?

Dzisiaj robie VDD moda na swoim 8RDA i jak sie nic nie spie-przy, to bym sobie tez na swoim GFie zrobil  :wink:

Wiesz, co :?: Chyba sie (na razie) wyleczylem z Vmodow... Wczoraj spalilem swoja 8RDA :evil: :cry: :( Mod wyszedl spoko, ale chcialem sprawdzic zakres regulacji napiecia i spalil sie jakis maly ukladzik obok tego, ktorego modowalem...

Czyli operacja udana, pacjent zmarl...

Mam nadzieje, ze do dlugiego weekendu bede mial swojego kompa (jakiegokolwiek)... wtedy pomysle nad modem grafy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba "jesteśmy w domciu" :D .

W przypadku kontrolera HIP6012 nóżka do której trzeba podłączyć potencjometr to nóżka nr 5 FB:

Dołączona grafika

Porównałem schematy blokowe obu kontrolerów- SC1102 i HIP6012 i ta nóżka odpowiada nóżce nr 11 z SC1102 do której podłączało się potencjometr. Dziś wieczorem sprawdzę jakie są wartości rezystancji między nią a masą- jeżeli będą porównywalne do tych z SC1102 to będzie GIT!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, co :?:  Chyba sie (na razie) wyleczylem z Vmodow... Wczoraj spalilem swoja 8RDA  :evil:  :cry:  :(  Mod wyszedl spoko, ale chcialem sprawdzic zakres regulacji napiecia i spalil sie jakis maly ukladzik obok tego, ktorego modowalem...

Mam nadzieje, ze do dlugiego weekendu bede mial swojego kompa (jakiegokolwiek)... wtedy pomysle nad modem grafy  :wink:

buhahahahahahahahahahahahaahhaahahaaha

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ale masz zysk :!: a nie taniej wymienić płytę na abita i grafę na lepszą :?: te 500 za epoxa dołożyłbyś na grafę i zyskałbyś "trochę" punktów w 3D Marku.

no chyba, że masz kasę a mody robisz dla zabawy. gwarancja chyba ci odpada, nie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ma ktos linka do moda GF4ti4200 64MB Gainwarda :?:  Byl kiedys taki fajny artykul z dokladnym opisem i zdjeciami, ale nie moge go znalezc - szukam od wczoraj  :?

Dzisiaj robie VDD moda na swoim 8RDA i jak sie nic nie spie-przy, to bym sobie tez na swoim GFie zrobil  :wink:

Wiesz, co :?: Chyba sie (na razie) wyleczylem z Vmodow... Wczoraj spalilem swoja 8RDA :evil: :cry: :( Mod wyszedl spoko, ale chcialem sprawdzic zakres regulacji napiecia i spalil sie jakis maly ukladzik obok tego, ktorego modowalem...

Mam nadzieje, ze do dlugiego weekendu bede mial swojego kompa (jakiegokolwiek)... wtedy pomysle nad modem grafy :wink:

Witay w klubie :wink: :lol:

Ja właśnie zjarałem swojego Abit NF7 :P 8)

Co prawda nie w sukutek Vmodooff, a raczej FWC.

Grafe bende katował jutro bo dzisiaj opłaqje Abita :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe pytanko czy ten vmod jest odwracalny? No i jak duży zysk w oc przynosi ten vmod?

Ja mialem zrobionego na tyle spoko, ze po odlutowaniu drucikow doslownie nic nie bylo widac... nic oprocz palacego sie ukladziku za raz po wlaczeniu plyty :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba "jesteśmy w domciu"  :D .

W przypadku kontrolera HIP6012 nóżka do której trzeba podłączyć potencjometr to nóżka nr 5 FB:

Dołączona grafika

Porównałem schematy blokowe obu kontrolerów- SC1102 i HIP6012 i ta nóżka odpowiada nóżce nr 11 z SC1102 do której podłączało się potencjometr. Dziś wieczorem sprawdzę jakie są wartości rezystancji między nią a masą- jeżeli będą porównywalne do tych z SC1102 to będzie GIT!!!

I jak, sprawdzałeś? Jak niemasz czasu albo co, to powiedz mi ile tam powinno być to sam sprawdze 8) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...