p1tu Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Witam! Od ok. czterech miesięcy jestem posiadaczem samsunga r560 wszystko było z nim ok do puki kilka dni temu nie zaobserwowałem niepokojącej mnie sprawy a mianowicie chodzi mi o temperaturę, która według mnie jest za wysoka. Podczas normalnej pracy (przeglądanie stron, oglądanie filmów itp.) temperatura wynosi na rdzeniu 1 76 stopni, rdzeń 2 73 stopni oraz GPU 81 stopni. Proszę was o poradę co mam zrobić dalej z tym problemem. Pomiar temp. z Everesta: Temp Everest R560 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Sprawdź jeszcze temp. programem HWMonitor: http://www.cpuid.com/hwmonitor.php gdy się potwierdza, to przedmuchaj laptopa (otwory wentylacyjne) sprężone powietrze+odkurzacz, tylko koniecznie przy wyłączonym laptopie i wyciągniętej baterii. Jeśli nic to nie da, to chyba będzie trzeba oddać laptopa do serwisu, bo może wiatrak/heatsink uległ uszkodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 I sprawdź managerem zadań czy coś nie obciąża nadmiernie procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 wydmuchaj zapobiegawczo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Samo przedmuchanie odkurzaczem nie przyniosło efektów, dopiero gdy użyłem sprężonego powietrza wiatrak ruszył i laptop pracuje znów prawidłowo. Z góry dzięki za poradę i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...