Casper66 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Mam pewien problem z podkręcaniem procka na tej płycie (GA p31 ds3l). Mianowicie nie mogę przeskoczyć wartości 3.1ghz. Próbowałem juz na dwóch rożnych procesorach (e5200 i e2140 który u kumpla idzie na 3.2 bez zmiany napięcia). Genaralnie wygląda to tak, ze na ustawieniach wyższych od 3.1ghz orthos sypie błedami po jednej minucie, albo nawet wcześniej. Wyglada mi to na jakąś blokadę mobo, bo problem wystepuje niezaleznie od taktowania pamięci i wartości FSB. A teraz lista rzeczy które juz próbowałem: 1. Zmiana napięcia na procku - do 1.3v 2. +0.2v na napięciach 3. +0.1v na MCH (mostek połnocny) 4. Zmiany dzielnika pamięci 5. Zabawa mnożnikiem procesora i FSB 6. Ustawienie na sztywno PCI Frequency (maksymalnie 105mhz) 7. Obsadzenie tylko jednego slotu DDR2 Moje pamięci to A-Daty extreme - myślę, ze to nie ich wina. Moze Wy cos wymyślicie, bo juz siły nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) hmm może BIOS zaktualizuj ? podbij jeszcze napięcie na procku... Edytowane 25 Marca 2009 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...