reyden Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 1. Jak bardzo moge podkrecic mojego durnia 700 mzh tu sa dokładne dane procka ( made by wcpu310 ) : bez zakładania ani wentla za 200-300 zł ani WC 2. Czy jest mozliwosc podkrecenia pamieci SDRAM?? 3 . Czy podkrecenie gf2MX coś da ?? I jakim programem to zrobić ?? Mam bios nieupdatowany od momentu kupienia kompa ( relase date to cosik 97 rok ) Update Mobo: Manufacturer: Gigabyte Technology Co. Ltd. Model: 7ZM Version: 1.0 BIOS Vendor: American Megatrends Inc. BIOS Version: 62710 BIOS Release Date: 07/15/97 BIOS Properties: Plug and Play, Flash, AGP takie dane podaje PCmark 2002 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Chłopie podaj model płyty jaką masz !!! Jak będzie możliwa regulacja magistrali i napięcia to możesz podkręcić proca o ponad 200 Mhz ! Pamięci też możesz podkręcać ! Over karty też da niezły wzrost. Oczywiście nie licz na cuda !. Programy to Powerstrip, Riva tuner. Nie przesadzaj bo zbyt podkręcona karta często działa wolniej od teoretycznie wolniejszej ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 daje cos ustawienie w powerstripie agp transfer na 1x, 2x lub 4x ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 No co Panie Reyden, przykro mi ale jestes w takiej samej kropce jak i ja- ta sama plyta, ten sam proc ( uwzgeldniajac model czylu Duron 700) oraz podobne checi i problemy. Czyli: 1.) Na tej plycie nie masz zadnej mozliwosci podkrecania no poza FSB od 100-133. Ale w efekcie max fsb jakie na niej powinienes uzyskac wychodzi 112 Mhz co w naszym przypadku daje nam 84 Mhz na + czyli 784 Mhz. 2.) Update biosy na nowszy tez za wiele nie daje nie pamietam od ktorego zmienia sie nazwa pewnej fukncji w biosie- tej w ktorej wyswietla ci temperatury i voltarze. Czyli rzecz praktycznie zbedna. Jedeyne co Ci pozostaje to zmienic za pomoca zworkow fsb na 112 i krecenie karty np. tak jak kolego zoltar podal Riva Tuner'em lub PowerStrip'em. Powodzenia Pozdro DanielDz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 A co do tego Agp transfer to ustawiasz to w biosie przeciez i masz do wyboru w nim 1X 2X i 4X ja osobiscie mam ustawione na mojej Rivie :( 4x Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 zmien mnoznik jak nie da sie na plycie to pobaw sie w ciecie i malowanie mostkow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 ja ostatnio krecilem Pentiuma 100 max co mi sie udalo to 150 i lata juz tak od 3 miesiecy :P To jest cos :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja siostrze ciotecznej podkręciłem P 166 MMX na 233 MMX i śmiga, nawet się nie grzeje ale nie ściągałem wentyla. co do kręcenia grafy to ja używam riva tuner-a. prosty i solidny programik. mam pytanie : lepiej kręcić grafę w "low level hardware overclocking" czy w sterownikach też przez riva tun er Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 zmien mnoznik jak nie da sie na plycie to pobaw sie w ciecie i malowanie mostkowW biosie nie widze opcji zabawy mnożnikiem Czy jest jakis software do OC procka ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Giga-Byte GA-7ZM to padaczka,u kumpla nawet zworki clear CMOS nie ma,musialem baterie wyjmowac na ten shit proponuje pobawic sie lutownica i na odwrocie socketa przylutowac kabelki,ktore umozliwilyby zmiane mnoznika (tak jak lutowali na ecs k7s5a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 podkręciłem powerstripem katrę do 200/180 ( GPU/Pamieć ) nie zaząldał resetu - to normalne ?? Czy dopiero po ponownym opdlaeniu kompa będą problemy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 podkręciłem powerstripem katrę do 200/180 ( GPU/Pamieć ) nie zaząldał resetu - to normalne ?? Czy dopiero po ponownym opdlaeniu kompa będą problemy ? normalne w ps bo zminia ustawienia bez restartowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Mozna, tylko musisz zmodyfikowac mostki na procku :P Plyta nie obsluguje z tego co pamietam zmiany mnoznika :P Wiec mozesz miec problem. Sugeruje odwiedzic strone www.ocinside.de Zanim zaczniesz ciac mostki 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Reyden czy ja za duzo wypilem :) czy ty masz w podpisie : Duron 700 mhz ( 3,5x200 ) ,Giga-Byte GA-7ZM --znaczy mnoznik 3.5x FSB 200 ????? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Reyden czy ja za duzo wypilem :) czy ty masz w podpisie : Duron 700 mhz ( 3,5x200 ) ,Giga-Byte GA-7ZM --znaczy mnoznik 3.5x FSB 200 ????? 8O tak takie dane podał mi AIDA 32 PL po update biosu chociaż wcpuid podaje 7x100 mhz , to samo wewnetrzny cpuid AIdy Ps. Skąd można zassać benchmarka który pujdzie na 64 mb ram ( 3D mark 01 opada- wymaga 128 mb ram ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 PROCESSOR AMD? Athlon? /Duron? (K7) Socket A processor (256K/64K 2nd cache on die) Supports 500MHz ~ 1GHz and faster 100/110*/115*/120*/124*/133* MHz FSB AUTO detect CPU voltage CHIPSET VIA VT8363 (KT133) Memory/AGP/PCI Controller (PAC) VIA VT82C686A PCI Super-I/O Integrated Peripheral Controller (PSIPC) AC97 codec wiec to co ty tam napisales 3.5x200MHz na tym procu i zwlaszcza tej plycie to jabys cos takiego zrobil to bys byl swatowej slay liderem w oc 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 człowieku wymień płyte kolega ma solteka i durona600 krecił na 1000 a 800 na 1400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 nie mam $$ na wymianę płyty nawet na 256 mb ram SDRAM cieżko bedzie zdobyć ( moze jak będą < 100 zł , to kupię [ zalezy od starych ] ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 nie mam $$ na wymianę płyty nawet na 256 mb ram SDRAM cieżko bedzie zdobyć ( moze jak będą < 100 zł , to kupię [ zalezy od starych ] ) 256 sdram to nie znajdziesz <100pln plyta i tak po gwarancji,jak juz pisalem wyzej lutowanie socketa jest najlepsze na ten shit albo wymiana proca,u kumpla jest d1000 @1100 ,wiec d1200 powinna zlapac,a moze nawet d1300 z tego d700 mozna wucisnac +/- 1000MHz ,ale to wymaga modyfikacji plyty lub proca (latwiej lutowac plyte,niz zrywac i malowac mostki na procu) tak bez modyfikacji to 700@770 (fsb110) tylko w biosie nastawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Czy płyta wykryje pamiec PC133 SDR 256mb ?? Bo w skliepie gosc powiedził mi ze moga byc problemy z pamiatkami ( mobo moze je wykryc lub nie ) Stara pamiec to PC 100 SDR 64 MB / Czy opłaca sie robic upadate biosu GF 2 MX/MX400 karta prawdopodobnie firmy Palit I czy wpłycie to na stabilnośc po OC ( GPU/M na doadanym + 15-20 MHZ , karta się zawieszał po jakies 1-1,5 h ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Czy płyta wykryje pamiec PC133 SDR 256mb ?? Bo w skliepie gosc powiedził mi ze moga byc problemy z pamiatkami ( mobo moze je wykryc lub nie ) Stara pamiec to PC 100 SDR 64 MB Najlepiej sprawdzic, z tego co pamietam to na BX'ie musialy byc kosci dwustronne, ale z VIA chyba takich problemow nie bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Czy płyta wykryje pamiec PC133 SDR 256mb ?? Bo w skliepie gosc powiedził mi ze moga byc problemy z pamiatkami ( mobo moze je wykryc lub nie ) Koles glupoty gada,na kt133 chodza wszystkie pamieci lacznie z VC (oprucz Abita ,bo swoj cache na plycie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Mam pewne pytania : Mianowicie słyszałem ze mozna wgrac BIOS od innej płyty Gigabyte tylko nie wiem jaki model, zeby mi sie z ta nic nie stało , Czy istnieje Bios OC do mojej płyty , i/lub nowszy BIOS zwykły ( mój jest z 07/12/2002 ) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 PROCESSOR AMD? Athlon? /Duron? (K7) Socket A processor (256K/64K 2nd cache on die) Supports 500MHz ~ 1GHz and faster 100/110*/115*/120*/124*/133* MHz FSB AUTO detect CPU voltage CHIPSET VIA VT8363 (KT133) Memory/AGP/PCI Controller (PAC) VIA VT82C686A PCI Super-I/O Integrated Peripheral Controller (PSIPC) AC97 codec wiec to co ty tam napisales 3.5x200MHz na tym procu i zwlaszcza tej plycie to jabys cos takiego zrobil to bys byl swatowej slay liderem w oc 8) to normalne aida tak pokazuje ja mam u siebie 6,25x336 :D:D:D maskara :D:D:d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 udało mi sie nma mojej Mobo podkrecic proca do 776 ( FSB 111 MHz ) Zroniełm to za pomoca CPU Cool 9 , narazie zmainy sa do momentu resatartu sytemu, ale zauwazyłem ze mozna ustwaic podnoszenie FSB na starcie :D :D :D :D co wy na to :?: :?: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...