drego Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Szukam karty(cena w sumie do 550 myślę że więcej to już przesada będzie) Podłączone będzie to wszystko pod wzmacniacz Yamahy i kolumny 5,0 ( w przyszłości 5,1 albo 7,1). Zestaw taki jak na tej aukcji posiadam: http://allegro.pl/item579256967_yamaha_rx_...es.html#gallery Póki co mam to podpięte pod PC kablem jack-chinch ale zmienię na cyfrowe(Coaxial albo Optyczne bo nie wiem, który lepszy jeszcze) Czyli karta musi posiadać wyjście cyfrowe i będzie głównie do filmów, w dalszej kolejności muza i gry. Zastanawiam się głównie nad Creativami tylko pytanie jaki: X-Fi Xtreme Gamer X-Fi Xtreme Music (mam taką na innym kompie, jest Ok ale cena nowej takiej poszła mocno w górę) X-Fi Titanium X-Fi mX Xtreme Gamer Fatality Pro Edition X-Fi Titanium Fatality PRO Series Ewentualnie Asus Albo Prodigy również polecany Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Prodigy z racji lepszych przetworników i z tego co się naczytałem to dźwięk jest dobrze rozmieszczony. Zależy jeszcze jaki windows, bo wiadomo jak kreatywne bywają sterowniki... ED: Gdzieś na hifi & muzyka było o tym jak ktoś tam z integry puszczał jakiegoś procesora a potemdo ampli... podobno dźwięk kozaczył ale nie mogę znaleźć. Edytowane 22 Marca 2009 przez wilczurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drego Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Prodigy z racji lepszych przetworników i z tego co się naczytałem to dźwięk jest dobrze rozmieszczony. Zależy jeszcze jaki windows, bo wiadomo jak kreatywne bywają sterowniki... Będzie to chodzić na Windows Xp Sp2 i Vista Ultimate x86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Jak dźwięk będzie puszczony przez spdif to tak naprawdę nie ma znaczenia, którą kartę wybierzesz.... Najtańszą byle z spdif ;-) Weź pod uwagę, że przez spdif będziesz miał 5.1 tylko w materiale AC3 (filmy lepszej jakości, niektóre gry). W reszcie będziesz miał tylko stereo. Edytowane 22 Marca 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drego Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Jak dźwięk będzie puszczony przez spdif to tak naprawdę nie ma znaczenia, którą kartę wybierzesz.... Najtańszą byle z spdif ;-) Weź pod uwagę, że przez spdif będziesz miał 5.1 tylko w materiale AC3 (filmy lepszej jakości, niektóre gry). W reszcie będziesz miał tylko stereo. No to będzie głównie do Hd i DVD, później muzyczka i gry w kolejności co dla mnie ważne. A szczerze to już sam nie wiem w takim razie lepiej puścić analogowo(kupić jakąś kartę typu Asus Xonar Dx albo Prodigy??czy cyfrowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 No to będzie głównie do Hd i DVD, później muzyczka i gry w kolejności co dla mnie ważne. A szczerze to już sam nie wiem w takim razie lepiej puścić analogowo(kupić jakąś kartę typu Asus Xonar Dx albo Prodigy??czy cyfrowo Najlepiej podłączyć cyfrowo przez HDMI (tylko poczytaj w instrukcji czy ta Yamaha odtwarza PCM podane na HDMI ... z tego co pamiętam niższe modele tego nie miały ... ale może w 463 już wprowadzili) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 ja mam x-fi titanium i nadal nie żałuję zakupu-dźwiek normalnie, jak marzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) Najlepiej podłączyć cyfrowo przez HDMI (tylko poczytaj w instrukcji czy ta Yamaha odtwarza PCM podane na HDMI ... z tego co pamiętam niższe modele tego nie miały ... ale może w 463 już wprowadzili)Tiaaa, najlepiej - tylko znajdźmy w dzisiejszych czasach kart. muzyczną do 550zł z HDMI która puści dźwięk 8kanałowy PCM. Najczęsciej jak już w PC jest HDMI to puszcza dźwięk w standardzie spdif, więc d*pa (np. tak mam w laptopie od HP) Narazie dotychczas widziałem tylko Xonara HDAV13 w cenie "troszkę" za wysokiej ;-) Edytowane 23 Marca 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A co do analogowych wyjść... 3x tech link i po sprawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drego Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A co do analogowych wyjść... 3x tech link i po sprawie ;)Czyli taki??: http://allegro.pl/item570275338_techlink_j...m_warszawa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 coś w ten deseń ;) http://sklep.rms.pl/index.php?p276,kabel-j...21-tech-link-1m. A najlepiej to dorwać od pedo...audiofili początkujących kabelki, sub i central dbd jakość, front dbd, rear db starczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drego Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Prodigy z racji lepszych przetworników i z tego co się naczytałem to dźwięk jest dobrze rozmieszczony. Zależy jeszcze jaki windows, bo wiadomo jak kreatywne bywają sterowniki... A jaka jest różnica między Prodigy 7,1 a HD2 oprócz ceny(minimalnie różnią się) i kilku różnicach w specyfikacji?? Doszedłem już do jakiś wniosków i stoje przed wyborem Asus Xonar Dx, Xonar D2, Xonar D2X w zależności od kasy no i te Prodigy. Oczywiście puszczone analogowe( kabelkiem Tech linka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...