TiGeR5 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Hmmm w sensie żeby do budy wciągały powietrze przez chłodnice?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Hmmm w sensie żeby do budy wciągały powietrze przez chłodnice??jeżeli wciaga do budy to przekręc wentyle o 180 st. kombinuj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 No panowie szok!! Okazało się, że obrócenie wentylatorów pomogło i to jak!! Otóż obecnie na grafice w idle mam 34-37C a w stresie w furmarku extreme test - 53C max co widziałem myśle, że to lepszy wynik. Procesor obecnie ma 44-46C w idel w stresie osiąga 63C (orthos). Co do zmian to dołożyłem tym samym drugi 140mm wentylator na górze obudowy - obecnie oba dmuchają z góry w chłodnice, a 2x 120mm na chłodnicy ciągną powietrze przez chłodnice do obudowy. Na tył dałem cichy wentylek 120mm AAB aby wyciągał to powietrze z budy. Już się nie mogę doczekać reszty częsci które mm nadzieje lada dzień przyjdą - są tam 2x Scythe Gentle Typhoon 120mm 1450 obr./min. które zamontuje na chłodnice. Podejrzewam, że te wentyle z NZXT są średnio wydajne - nigdzie nie znalazłem ich specyfikacji. Pozdrawiam i dziękuje za sugestie ;) RACUCH!! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam ponownie. Panowie troszki zmian - mianowicie: 1. Doszedł bloczek na NB - nie ten co chciałem ale firma ta sama tylko nie plexi - bloczek EK 2. Doszły wentyle - 2x Gentle Typhon 1450rpm 3. Zamontowałem katody UV oraz diody w topie pompki 4. Pozbyłem się złączki 90 w zamian za 45 5. Udało się obrócić dyski 6. Zmiana plexi z boku ale to nie to co jednak chciałem - nie wyszło trochę (będzie czas będzie poprawa) 7. Zmiana taśmy od napędu IDE 8. Potrenowałem skilla z kablami (lepiej już nie umiem) Na dole macie screena od rana do wieczorka się w sumie z tym dłubałem. Ja jestem powiem szczerze zadowolony - bardzo jednak proszę o opinie wasze. Jakby nie było to moje początki wy mądre głowy już macie doświadczenie. Proszę się także odnieś co do temperatur - są na screenie. Dziękuje pięknie za wszelkie uwagi. SCREEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 (edytowane) git malina niebo a ziemia :) , szczegolnie fotki w UV wyszły ładnie co do temp. to widać ze CPU nie jest jakis mega udany, ustaw 4GHz i 1,3 pln. (będziesz zadowolony) szkoda ze szyba nie wyglada tak: srodek na jakis kolorek i :) Edytowane 10 Sierpnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Specjalnie dla Ciebie racuch - spójrz jaka różnica - ten procek w ogóle jest jakiś dziwny :( Należy zauważyć, że na dworze dziś jest dosyć chłodno. screen Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 fucktycznie żaden z niego kozaczek ale temp. juz w normie czekam na dalsze modernizacje :) pozdrówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 No teraz ma to rece i nogi - dobra robota, ladnie Ci to wyszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacub10 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) całkiem nieźle to wyglada a na poważnie widziałem to na zywo i robi wrażenie - oczywiście tu na forum widziałem super konstrukcje ale tą WIDZIAŁEM live Edytowane 9 Września 2009 przez yacub10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 No panowie kolejne i jak na razie chyba ostatnie zmiany. Powodów kilka w sumie - przede wszystkim brak czasu na "zabawę", druga rzecz to już nie bardzo jest się za co złapać. Z takich większych zmian które by można zrobić to: 1. Malowanie budy wewnątrz. 2. Wycięcie w budzie otworu od spodu w celu obrócenia zasilacza - pomoże to w osiągnięciu wyższego skilla w kabelkach. 3. Zmiana plexi - ta jest zpaprana na maxa. To w sumie mała kosmetyczna zmiana. 4. Diody do pompki - obie które mam zepsuły się w ciągu tygodnia - hmmmm dziwne. 5. Jakieś uwagi które wy podpowiecie :) Zmiany które zostały poczynione: 1. Zmiana monitora :) nareszcie!! 2. Podpięcie t-balancera i ustawienie pełnego zautomatyzowanego sterowania. 3. Chłodzenie RAMu - pracuje on na napięciu 2,1-2,2V i bałem się że crucialki się skopcą. 4. Najważniejsza zmiana - chłodzenie na grafice. Fullcover od Maniakalnego. Dzięki temu mogę sobie pozwolić na pencil moda na grafice. Wcześniej sekcja strasznie się grzała. No i to by było chyba na tyle. Proszę o uwagi i sugestie - poniżej fotki. FOTKI Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...