zolw123 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Jaką karte muzyczną na usb do 500 zł kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 E-mu 0202 USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALTON Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Czy Emu0202 ma regulowaną głośność na wyjściu L i R w postaci dużego jacka? Chcę kartę podpiąć prosto pod końcówkę mocy sygnałem zbalansowanym. Czy potencjometr Direct Volume służy właśnie do tego celu? Czy jest to potencjometr analogowy czy impulsator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Czy Emu0202 ma regulowaną głośność na wyjściu L i R w postaci dużego jacka? Chcę kartę podpiąć prosto pod końcówkę mocy sygnałem zbalansowanym. Czy potencjometr Direct Volume służy właśnie do tego celu? Czy jest to potencjometr analogowy czy impulsator? Direct Volume jest dyskretnym regulatorem tj cyfrowym ,poniżej jest coś o tym : http://209.85.129.132/search?q=cache:JOkta...;client=firefox Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Za około 500zł można kupić używany DAC Beresford TC-7510 MK6/4 tylko musiałbyś mieć wyjście cyfrowe w komputerze. Ma 2 wyjścia, jedno z regulowanym poziomem dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 EMU 0404 USB ma regulację wyjść na osobnym potencjometrze, ten od Direct Monitor służy do regulacji głośności ale z wejscia line (bezpośredni odsłuch z wejść). Jeśli podobnie jest w 0202 USB to nie będziesz miał regulacji na wyjściach liniowych - chyba, że służy do tego np potencjometr od głośności wyjścia słuchawkowego.... Ale niestety nie wiem. Może jakiś posiadacz 0202 się ujawni i pomoże? BTW: może uda ci się wyrwać używane 0404 USB w tej cenie? Odnośnie Beresforda to nie jest takim cudem jak go określają, choć to tylko moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Za około 500zł można kupić używany DAC Beresford TC-7510 MK6/4 tylko musiałbyś mieć wyjście cyfrowe w komputerze. Ma 2 wyjścia, jedno z regulowanym poziomem dźwięku. TC-7510 nie ma wejścia USB. Ma je nowsza wersja - 7520 Odnośnie Beresforda to nie jest takim cudem jak go określają, choć to tylko moje zdanie. Cudem nie jest, ale trzeba mieć odpowiedni transport, żeby DAC zagrał na poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) TC-7510 nie ma wejścia USB. Ma je nowsza wersja - 7520 Napisałem przecież że musiałby mieć wy. cyfrowe w komputerze. W nowych płytach to już prawie standard , jeśli chodzi o laptopa to już gorzej. Co do transportu to się zgodzę, ale wg. mnie nawet w połączeniu z zintegrowaną kartą może zagrać lepiej niż emu, pozatym większe możliwości rozbudowy, oprócz komputera można podpiąć inne klocki. aaa i jeszcze dobry kabelek by się przydał :P Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez David523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) Tylko kolega chce wyjść sygnałem zbalansowanym na końcówkę a tego mu beres nie zapewni... A zabawa z modowanymi PcLinkami, optykami czy coaxialami ze średniej półki - juz na pewno w 500zł się nie wyrobi nawet gdyby wyrwał beresa za 5stów... Choć moim zdaniem to i tak za niego za dużo. Koniec oftopa - ktoś ma info czy da się regulować moc sygnału na wyjściach jack zbalansowanych w 0202 USB? EDIT: A no to EMU 0202 USB nie ma wyjść zbalansowanych jednak - niezbalansowane Jack'i 1/4" na wyjściu, i chyba nie ma możliwości regulacji bezpośrednio wyjścia liniowego, tylko słuchawkowe... W EMU 0404 USB miałby wszystko co chcesz :) Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez Cviek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...