McFokus Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Mam pytanko (skorzystałem z opcji szukaj i nic nieznalazłem) czy jest jakies oprogramowanie lub cos w tym stylu co pozwala na SB live!Value 1024 odtwarzać dzwięk na głośnikach 5.1 lub 6.1 chodzi mi o głośniki Creativa 5.1 5300 lub 6.1. 6700? live! 1024 od 5.1 niczym się prawie niróżni chyba tylko inne stery ? procesor ten sam. jesli podłacze któreś z tych głosników to dzwięk bedzie dobiegał z wszystkich głośników i czy będzie to on w formaci dolbydigital (czy jak to tam się nazywa) prosze o pomoc. z góry dzieki P.s. czy te zmodyfikowane stery na to pozwolą ( te "podmienione" od Audigy? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Mam pytanko (skorzystałem z opcji szukaj i nic nieznalazłem) czy jest jakies oprogramowanie lub cos w tym stylu co pozwala na SB live!Value 1024 odtwarzać dzwięk na głośnikach 5.1 lub 6.1 chodzi mi o głośniki Creativa 5.1 5300 lub 6.1. 6700? live! 1024 od 5.1 niczym się prawie niróżni chyba tylko inne stery ? procesor ten sam. jesli podłacze któreś z tych głosników to dzwięk bedzie dobiegał z wszystkich głośników i czy będzie to on w formaci dolbydigital (czy jak to tam się nazywa) prosze o pomoc. z góry dzieki P.s. czy te zmodyfikowane stery na to pozwolą ( te "podmienione" od Audigy? ) A masz wyjscia na gloniki 5.1 - bo tak sie sklad, ze tez mam SB Live! Value i jakos glosnikow 5.1 nie da sie podlaczyc. Ciezko do dwoch gniazdek stereo wpiac zestaw 5.1 - ktory posiada dodatkowa wtyczke do gniazdka dla SUBwoofera i centralnego glosnika :lol: Mozliwe jest jak sie ma DigitalOut podpiecie cyfrowego zestawu, ale ja tego nie probowalem. Mnie tam 4.1 wystarcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McFokus Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Witam jesli można wiedzieć to jaki masz zestawik 4.1. Mógłbys jakiś polecić zastanawiam się nad 4400 4.1 creativa. obecnie mam 2.1 2400 i chce sobie kupić 4.1 tylko dlatego ze te 4400 maja troszeczke moc wieksza 17 watt niskotonowy i po 6 satelitarne. przy tych moich 2.1 jak dam większy bass to troszeczkę charczenie słychać przy wylocie powietrza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Witam jesli można wiedzieć to jaki masz zestawik 4.1. Mógłbys jakiś polecić zastanawiam się nad 4400 4.1 creativa. obecnie mam 2.1 2400 i chce sobie kupić 4.1 tylko dlatego ze te 4400 maja troszeczke moc wieksza 17 watt niskotonowy i po 6 satelitarne. przy tych moich 2.1 jak dam większy bass to troszeczkę charczenie słychać przy wylocie powietrza. Nie mam zestawu 4.1 Na przodzie SAMSUNGSMS 5100 z subem, a ty. to Mikrowieza AIWA XR-EM31 :) Lepiej gra to w kupie niz kazdy zestaw 4.1 - no moze nie Megaworks :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Do zwykłego Live 1024 można podpiąć zestaw 5.1 tylko złączem cyfrowym, o ile zestaw głośnikowy/amplituner takowe posiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Do zwykłego Live 1024 można podpiąć zestaw 5.1 tylko złączem cyfrowym, o ile zestaw głośnikowy/amplituner takowe posiada.No nie tylko, zapomniales, ze Live Value nie ma zlacza cyfrowego wyprowadzonego w standardzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Do zwykłego Live 1024 można podpiąć zestaw 5.1 tylko złączem cyfrowym, o ile zestaw głośnikowy/amplituner takowe posiada.Nawet jak się uda podłączyć cyfrowo (przez SPDIF) to 5.1 będzie działać tylko na filmach z dźwiękiem AC3 (DVD/DIVX), zaś wszystko inne (np. MP3 a także gry z EAX) będą działać wyłącznie w STEREO, ew. Dolby Prologic jak sobie włączysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...