Skocz do zawartości
Omen

Wycena Biżuterii - Gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem :)

Przez swoją ciocię zostałem poproszony o zrealizowanie nietypowej sprawy - jest ona posiadaczką w pewnym sensie dość zabytkowego elementu biżuterii, lecz znikąd nie może znaleźć pomocy ile ona jest warta. Dlatego pytam - czy znacie miejsce/osobę bądź stronę/forum, skąd mógłbym zaczerpnąć w miarę rzetelnej informacji ile taki przedmiot jest wart? Od razu mówię, że taka DESA narazie odpada, bo tam nabrali wody w usta i nikt nie był w stanie powiedzieć, choć mam zamiar uderzyć tam znowu. Warszawa wchodzi w grę z miejsc, internet cały - może jest jakieś forum jubilerskie czy inne, gdzie ktoś mógłby, choć szacunkowo, podać ile dana rzecz jest warta?

Dzięki za każdą wskazówkę, pozdrawiam,

Omen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale tu są adresy rzeczoznawców - chyba ostatnia instancja, do której się zgłoszę bo na pewno będzie wymagało to opłaty za wycenę. Ale jeśli nic innego nie pomoże - spróbuje :)

Jakieś inne typy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to ma duza wartosc, to nawet bym z 2 rzeczoznawców skorzystał...

Nikt normalny, nawet jubiler ci tego nie wyceni dobrze, szczególnie ze przy wycenie oczywisty jest fakt iz w gre wchodzi sprzedaż owego dobra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co - jak nic się nie wykombinuje to do 2 rzeczoznawców i pytać ich ile to warte? Sprzedaż nie jest taka oczywista :) Jeśli to mało warte to zostanie w domu jako przedwojenna pamiątka. Jak dużo - to się pomyśli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi