Omen Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Czołem :) Przez swoją ciocię zostałem poproszony o zrealizowanie nietypowej sprawy - jest ona posiadaczką w pewnym sensie dość zabytkowego elementu biżuterii, lecz znikąd nie może znaleźć pomocy ile ona jest warta. Dlatego pytam - czy znacie miejsce/osobę bądź stronę/forum, skąd mógłbym zaczerpnąć w miarę rzetelnej informacji ile taki przedmiot jest wart? Od razu mówię, że taka DESA narazie odpada, bo tam nabrali wody w usta i nikt nie był w stanie powiedzieć, choć mam zamiar uderzyć tam znowu. Warszawa wchodzi w grę z miejsc, internet cały - może jest jakieś forum jubilerskie czy inne, gdzie ktoś mógłby, choć szacunkowo, podać ile dana rzecz jest warta? Dzięki za każdą wskazówkę, pozdrawiam, Omen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 http://www.srj.org.pl/index.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omen Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Dzięki, ale tu są adresy rzeczoznawców - chyba ostatnia instancja, do której się zgłoszę bo na pewno będzie wymagało to opłaty za wycenę. Ale jeśli nic innego nie pomoże - spróbuje :) Jakieś inne typy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Jesli to ma duza wartosc, to nawet bym z 2 rzeczoznawców skorzystał... Nikt normalny, nawet jubiler ci tego nie wyceni dobrze, szczególnie ze przy wycenie oczywisty jest fakt iz w gre wchodzi sprzedaż owego dobra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omen Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Czyli co - jak nic się nie wykombinuje to do 2 rzeczoznawców i pytać ich ile to warte? Sprzedaż nie jest taka oczywista :) Jeśli to mało warte to zostanie w domu jako przedwojenna pamiątka. Jak dużo - to się pomyśli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A tak z ciekawości mógłbyś zapodać fotki ??:] Popatrz czy na allegro niema podobnych bajerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omen Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Chcesz kolorowe moje jak zrobię czy wystarczą Ci skany czarno-białych, które mam już jakiś czas? W sumie to cudo jest biało srebrne więc wiele nie zyskasz kolorem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...