Kriss345 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) Przyszedl mi dzis dysk samsung hd160jj SATA IIodpialem stary dysk ATA 40gb i na nowym zainstalowaem nowy system chce zrobic tak ze przed wlaczeniem byl wybor w ktory dysk chce wiejsc czyli chce miec te 2 dyski oddzielnie prosze o pomoc jak to zrobic czy wogole da sie tak zrobic ?? najlepiej prosze pisac na gg 5135309 Edytowane 23 Marca 2009 przez lolek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 A może da się tak zrobić 2 konta i jeden operuje jednym dyskiem a drugie konto operuje drugim dyskiem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Możliwa jest zarówno 1 opcja ,czyli system byłby wybierany przed startem ,jak i druga opcja tyle ,że by uniemożliwić dostęp do dysku trzeba by utworzyć konta z ograniczeniami. W pierwszym przypadku należy na obydwu dyskach zainstalować system i odpowiednio edytować plik boot.ini na głównej patrycji pierwszego z nich. Drugi to zabawa z kontami w 1 systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 (edytowane) Nie wiem jak to jest w przypadku Abitów, ale u mnie wystarczy przed startem systemu wcisnąć F8 i mam listę dysków z których chcę bootować. Na pierwszym mam XP, a na drugim Viste. Działa bez problemu. Nie trzeba wchodzić do Biosu by to zrobić. Wystarczy F8 i wybór dysku. Edytowane 23 Marca 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Wyczaiłem sobie właśnie ten first boot to wałśnie było pod F11 ale tez przez boot.ini zrobiłem(kumpel pomógł) dla wygody włączania temat do zamknięcia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...