Skocz do zawartości
niedziol

Jednostka + Monitor Do 3 Tys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to moj pierwszy post na tym forum takze prosze o wyrozumialosc. Z gory uprzedzam ze bede odpisywal bardzo wolno gdyz nie mam w tygodniu dostepu do internetu( i wlasnie miedzy innymi to jest powod kupna nowego kompa)

Komputer bedzie uzywany do gier filmow i internetu... Bedzie podkrecany ale nie jakos bardzo mocno- zmiana fsb i moze lekkie podbicie v na cpu raczej zabawy z podbijaniem V na NB nie wchodzi w gre B-) Nieco zalezy mi na tym aby platforma byla oparta na intelu (cale zycie na AMD wiec tak troche nudno :wink: ) poza tym wydaje mi sie ze jestem otwarty na propozycje. A o to moj przykladowy zestaw

1.Cooler Master Elite 331 (Black) - 149zł(ceny z esc.pl)

2.Antec EarthWatts 380W - 199zł

3.Asus P5QL PRO /intel P43/ - 359zł

4.Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ - 290zł

5.OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL5 Platinum - 225zł

6.Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.12 - 259zł

7.Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out - 599zł

8.Samsung SH-S223F SATA (black) - 85zł

9.LG W2252TQ-PF (2ms, DVI) - 749zł

10.Ever Internet 3.0m - 40zł

11.jakies sluchawki ~50zł

Razem - 2994

A i bede ignorowal wypowiedzi typu nie bierz tego bierz tamto bo poniewaz... Z gory dziekuje za wyjasnienie czemu a juz wogole jak ktos by rzucil link z testem to bylbym wniebowziety :wink:

Pewnie wiekszosc z was razi ten ram no ale coz musze przyznac jestem lekkim funboyem OCZa :razz: ale mimo wszystko proponujcie.

A i jak myslicie dalo by dodac sie ze sklepem jakos co do rabatu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak z ramami bede musial zejsc na cos tanszego bo na reapery to mnie nie stac(zreszta chyba troche bez sensu byloby pakowac tyle w ram)... Co do chlodzenia zgadzam sie tylko mam pytanie czy te problemy z dociskiem przy karakorum to tylko plotki czy faktycznie sie zdaza? A i jeszcze te WD ponoc bywaja nie przyjemne dla ucha

Co do plyty to w sumie e5200 nie wymaga jakis super krecacych sie plyt wiec nie wiem czy w takim przypadku priorytetem nie powinny byc pozostale komponenty... A i widzieliscie gdzies jak ta plyta grzeje sie po podkreceniu bo te chlodzenia na jakies solidne nie wygladaja nie mowiac juz nic o tym ze na sekcji zasilania wogole nie ma chlodzenia stad moje obawy o przegrzewanie sie(chodz nie wiem czy sa podstawne) No i support Asrocka mial ktos z tym juz doczynienia? :D Choc poza nawiasem to transfery z asusa to tez poprzednia epoka...

A no i co ztym rabatem :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję (trochę zestaw bardziej pod późniejszą rozbudowę o pamięć i dodatkowe chłodzenie) :

Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł

Płyta Główna : ASRock P45TS - 330 zł

RAM : Kingmax 2GB 1066MHZ - 110 zł

Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 512MB - 815 zł

Zasilacz: BeQuiet StraightPower E6 400W - 255 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB F2EG - 255 zł

Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł

Monitor : Iiyama Prolite E2207WS-B1 TN - 699 zł

Obudowa : Tacens Prior - 115 zł

Listwa : Ever Internet 3.0m - 40 zł

Słuchawki : Creative Labs HS-600 - 99 zł

RAZEM : 3093 zł

Edytowane przez Miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz udzwignie caly config jezeli bede krecil?? No i moze podrzucilbys linka do Iiyama'y gdzie ja ktos obszerniej opisuje bo ja nie moge jakos zbytnio znalezc...

A i jak myslicie ile na boxie bym wyciagnal z tego proca- wystarczajaco do grafy?

Edit@

Dobra zasilacz zmieniony... co do iyamy to znalazlem... Wiec jak myslicie z tym rabatem realne(mowi oczywiscie o esc) No i jeszcze odpowiedzcie mi na ostatnie pytanie i zblizalibysmy sie do finalizacji(ewentualnie pytania o zamiany jesli by czegos nie mieli na stanie).

Edytowane przez niedziol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi