Dev-o Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 witam, niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem tego wlasnie notebooka jak w temacie, nie jest on szczytem marzen ale za cene ktora za niego zaplacilem to byl naprawde fart mam tylko jeden problem, w opcjach zaawansowanych Planu Zasilania nie mam pozycji do trybu Zarzadzania Procesorem, czyli jednym slowem nie moge ustawic EIST'u system to Vista 64 Bit SP1, procek w lapku to T5500 czy moze da sie to jakos odblokowac w rejestrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 a w biosie jest może opcja włączenia EIST ? większosć laptopów ma taką opcje, może tam jest coś zablokowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 a w biosie jest może opcja włączenia EIST ? większosć laptopów ma taką opcje, może tam jest coś zablokowane opcji ktorej szukam i nie mam w zaawansowanych ustawieniach planu zasilania to dokladnie "Zarzadzanie energia procesora" domniemam ze tu chodzi o wersje 64 bitowa systemu... w BIOSie nie mam zadnych ustawien procz Long battery life czy cos takiego, ktore mam na Enabled, ale nie ma roznicy po zmianie na Disabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 mozna w sumie zamknac, ominalem problem dzieki RMClock, co wiecej, obnizylem napiecie na procku do najmniejszej wartosci czyli 0.95V, ktora o dziwo jest wartoscia stabilna nawet dla naminalnego taktowania 1.66GHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Long battery life czy cos takiego, ktore mam na Enabled, ale nie ma roznicy po zmianie na Disabled nie ma różnicy bo prawdopodobnie chodzi o sposób jej ładowanie(szybki a wolniejszy) a nie sposób pracy na baterii! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...