cabis Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 zamierzam przywrócić do życia mojego starego kompa ale nie wiem jakiej mocy zasilacz kupić konfig to : MB : socket 370 i slot 1 (hybryda taka) nie wiem co to za firma ale najbliższa mojej płycie jest ta tylko że moja to chyba jakiś kastrat także jeżeli ktoś by pomógł w jej identyfikacji to byłbym wdzięczny :) CPU : celeron 333MHz na slot 1 (chce go puścić pasywnie) GPU : Matrox G200 8MB AGP RAM : 3x128MB no name :) 133MHz dźwiękówka na ISA sound blaster jakiś sieciówka pod PCI TP-Link HDD : maxtor 4,3GB chodzi jak traktor ;] ale jest tylko tymczasowo docelowo ma być jakiś cichy 2,5" zależy mi aby zasilacz był cichy bo wentylator w nim ma być jedynym w kompie dlatego myslałem nad jakimś fortronem z wentylem 120mm tylko nie wiem który wybrać do tego konfigu chyba lepiej z mocniejszą +5V czy dobrze mysle ? tak ze 250W styknie ? bo wiadomo że do tego konfigu to jakiś tani bo nie opołaca się pakować w to kasy a komp ma być tylko do neta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxsp2 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 A wiec tak nie wiem jaka kasa na chwile obecna dysponujesz ... Pod pojeciem ciche to w tych czaseach raczej nie myslalno zkad ten komputer bedzie ... Dobrym zasilka ktora wystarczy z nowych polecal bym CHIEFTEC 270w natomiast cos nowszego z 12cm ale uzywane z alledrogo to chieftec_gps_350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabis Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 sory zapomiałem napisać myślałem nad jakimś zasilaczem z allegro (najlepiej z wentylem 120mm) do 50 zł (używany ewentualnie nowy ale to drożej wyjdzie) może być troche więcej ale nie opłaca mi się kupować zasilacza droższego od całego zestawu :D zależy mi na ciszy ewentualnie w przyszłości wymienie wentylator w zasiłce albo puszcze go na 5V i bedzie to jedyny w kompie bo celeron 333MHz daje rade na samym radiatorze matrox nie ma w ogóle radiatora to samo chipset na płycie a dysk w późniejszym czasie będzie cichy 2,5" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) To wybierz sobie coś fajnego - 3247199[/snapback] http://www.allegro.pl/item593060541_season...fc_wroclaw.htmlTeż fajny. Edytowane 24 Marca 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 http://www.allegro.pl/item593060541_season...fc_wroclaw.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabis Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 ok dzięki za rady a ten seasonoic z regulacja obrotów to nawet całkiem niezły się wydaje mimo że wentyl 80mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Lub to: http://www.allegro.pl/item592296077_nowy_d...zestochowa.html Mi ciągnie dwurdzeniowca obecnie i napięcia stabilne jak skała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 zaraz zaraz ale do starego pc to nie powinna być 5V przerośnięta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Powinna być ale czy zaraz przerośnięta ? chyba nie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) Powinna Ta Delta ma kolego 30A na 5V (150W) i 15A na 12V (180W) I 20A 3.3V (66W) Sugerujesz, że nie starczy? :) :) Ona ma na 5V dużo więcej prądu, niż np. Antec EarthWatts 380W Edytowane 24 Marca 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 też się głowie... ten cpu to ile... 50W po co może wciągać :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 21W pod pełnym obciążeniem zużywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...