Skocz do zawartości
cabis

Jaki Zasilacz ?

Rekomendowane odpowiedzi

zamierzam przywrócić do życia mojego starego kompa ale nie wiem jakiej mocy zasilacz kupić

konfig to :

MB : socket 370 i slot 1 (hybryda taka)

Dołączona grafika

nie wiem co to za firma ale najbliższa mojej płycie jest ta tylko że moja to chyba jakiś kastrat także jeżeli ktoś by pomógł w jej identyfikacji to byłbym wdzięczny :)

CPU : celeron 333MHz na slot 1 (chce go puścić pasywnie)

GPU : Matrox G200 8MB AGP

RAM : 3x128MB no name :) 133MHz

dźwiękówka na ISA sound blaster jakiś

sieciówka pod PCI TP-Link

HDD : maxtor 4,3GB chodzi jak traktor ;] ale jest tylko tymczasowo docelowo ma być jakiś cichy 2,5"

zależy mi aby zasilacz był cichy bo wentylator w nim ma być jedynym w kompie dlatego myslałem nad jakimś fortronem z wentylem 120mm tylko nie wiem który wybrać do tego konfigu chyba lepiej z mocniejszą +5V czy dobrze mysle ? tak ze 250W styknie ? bo wiadomo że do tego konfigu to jakiś tani bo nie opołaca się pakować w to kasy a komp ma być tylko do neta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak nie wiem jaka kasa na chwile obecna dysponujesz ...

Pod pojeciem ciche to w tych czaseach raczej nie myslalno zkad ten komputer bedzie ...

Dobrym zasilka ktora wystarczy z nowych polecal bym CHIEFTEC 270w

natomiast cos nowszego z 12cm ale uzywane z alledrogo to chieftec_gps_350

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory zapomiałem napisać myślałem nad jakimś zasilaczem z allegro (najlepiej z wentylem 120mm) do 50 zł (używany ewentualnie nowy ale to drożej wyjdzie) może być troche więcej ale nie opłaca mi się kupować zasilacza droższego od całego zestawu :D zależy mi na ciszy ewentualnie w przyszłości wymienie wentylator w zasiłce albo puszcze go na 5V i bedzie to jedyny w kompie bo celeron 333MHz daje rade na samym radiatorze matrox nie ma w ogóle radiatora to samo chipset na płycie a dysk w późniejszym czasie będzie cichy 2,5"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinna

Ta Delta ma kolego 30A na 5V (150W) i 15A na 12V (180W)

I 20A 3.3V (66W)

Sugerujesz, że nie starczy? :) :)

Ona ma na 5V dużo więcej prądu, niż np. Antec EarthWatts 380W

Edytowane przez saleen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi