Gość kronic Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Panowie jak w temacie doradzcie mi co będzie lepszym wyborem.Czy taki VelociRaptor będzie zadowalający czy raczej inwestować już w dysk SSD?Za cenę Raptora można dostać już Ocz Vertex 64gb fakt że pojemność niewielka,ale i tak był by to dysk systemowy.Najbardziej mi zależy na szybkości wczytywania leveli w grach,instalowanie gier czy programów.Każdy z dysków ma jakieś plusy i minusy,ale co było by najlepszym wyborem na dziś?Czy taki Raptor będzie bardzo odstawał od SSD?Czy może lepiej zainwestować w SSD i czekać na spadek cen i dokupować drugi w raid 0?Poradzcie coś bo mam mętlik za co z góry dziękuję.Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Niemal identyczny temat masz tu http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy...0k-t270332.html :wink: Nie jest zbyt duży zdążysz przeczytać :) Jeżeli vertexa masz w cenie raptora i dysk ma być na system to bierz vertexa. Ja też miałem dylemat z tym, że vertexów jeszcze nie było, a były za to dość kulawe serie core, więc asekuracyjnie wybrałem raptora, gdyby wtenczas vertexy były w sklepach nie miałbym dylematu :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...