Peedro Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Tak sobie dziś odpaliłem moją starą maszynkę, podrzuciłem napięcie na 2,7V i poszedł sprzęcik z 350 MHz na 500 MHz :]. Wcześniejszy mój wynik na tym procesorze to 448 MHz po prostu wtedy nie miałem zamiaru go katować ;). Procesor jest bez czapki, dlatego też nie ma problemu z chłodzeniem, baa, przy tym taktowaniu i napięciu, radiator jest zimny (Glacialtech Igloo z Socket A). Walidacja: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=533566 P.S. Procesor spokojnie przy tym ustawieniu liczy SuperPI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stjepan666 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Hehehe stare maszynki coś w sobie mają, też ostatnio jakiegoś k6 u siebie znalazłem niestety nie mam płytki do niego ;/ fajnie śmiga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) Hehehe stare maszynki coś w sobie mają, też ostatnio jakiegoś k6 u siebie znalazłem niestety nie mam płytki do niego ;/ fajnie śmiga? hyhy :] myślałem że się nikt nie zainteresuje ;) w ogóle ten mój K6-2 to dzik niezły, bo mu 2,8V nie straszne :lol: Co do działania to tak czy siak nie jest zbyt wydajny, wiadomo, brak l2 cache robi swoje. Ale nie jest źle, w porównaniu z standardowymi 350MHz jest różnica :) P.S. płytki na alledrogo za grosze są ;) ja mogę polecić FIC PA-2013 ;) 1MB cache ma, FSB można ustawić ponad 100MHz (112 i 124). U mnie śmiga na 112MHz FSB cały czas bezproblemowo. Jak próbowałem na 124, to musiałem timingi pamięci luzować (PC133), ale przez chipset raczej... No i z reguły wtedy nie czytał połowy pamięci. Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez Peedro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...