maros1032 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) Mam dwa komputery które są na stałe podłączone.Jeden całkiem nowy a drugi stary dosyć.Ten nowy ostatnio się zepsuł więc oddałem do serwisu bo miałem gwarancje.I z nudów próbuję grać na a tym starym w coś.Ale tak: -instaluje nfs 3 hot pursuit(baaardzo stare), i tak się laguje ze dojechanie do czegoś myszką trwa kilkanaście sekund -potem pontifex 2 (równie baaaaaaardzo małe wymagania sprzętowe ) i równierz to samo mało tego... odpalam różne gierki online w przeglądarce i równierz mega lagi że grać sie nie da. Sterowniki o karty gr.przeinstalowywałem , nic nie dało,internet działa normalnie tak jak powinien i wszystkie okienka mogę przeność bo pulpicie bez zacinania. Co mam z tym zrobić,prosze was o pomoc Specyfikacja kompa Athlon 1050 Mhz GeForce FX5500 256/256 Dysk 80gb 680mb ram Edytowane 24 Marca 2009 przez maros1032 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) DirectX w jakiej wersji masz? Ja na swoim starym kompie P4 1.4, 384mb, GF2 440MX miałem takie problemy z NFS Porsche, dopiero po zainstalowaniu starszego DX (7.0?) odpaliło się wszystko i mało tego śmigało super płynnie. Moi bracia mają tą samą kartę, i wedle ich opinii trzymają 3 rodzaje sterowników, inne do filmów, i dwa różne zestawy do gier. A już na pewno najnowszych sterowników nie wgrywają. :P Tym nie mniej i tak bym Windę przeinstalował... :D Edytowane 25 Marca 2009 przez yghern Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Athlona 1050MHz chyba nie było, przestaw magistrale w biosie na 133, to pewnie trochę pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros1032 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 jak zainstolwac starszego dx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Mi pomogło zwykłe "nadinstalowanie" starszego DX, ściągasz (skądś... ja miałem na płycie), instalujesz, wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros1032 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 jak ściągam to pisze ze niekompatybilny z tym systemem(mam xp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się że XP od sp2 ma zintegrowanego DX9. Gry które wymieniłeś wymagają chyba min 8, więc w DX problem raczej nie tkwi. Przestaw magistrale proca, jeśli to nie pomoże to reinstal OS zapewne pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...