Skocz do zawartości
maros1032

Bardzo Wolny Komputer Mimo że Nie Powinien

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwa komputery które są na stałe podłączone.Jeden całkiem nowy a drugi stary dosyć.Ten nowy ostatnio się zepsuł więc oddałem do serwisu bo miałem gwarancje.I z nudów próbuję grać na a tym starym w coś.Ale tak:

-instaluje nfs 3 hot pursuit(baaardzo stare), i tak się laguje ze dojechanie do czegoś myszką trwa kilkanaście sekund

-potem pontifex 2 (równie baaaaaaardzo małe wymagania sprzętowe ) i równierz to samo

mało tego... odpalam różne gierki online w przeglądarce i równierz mega lagi że grać sie nie da.

Sterowniki o karty gr.przeinstalowywałem , nic nie dało,internet działa normalnie tak jak powinien i wszystkie okienka mogę przeność bo pulpicie bez zacinania.

Co mam z tym zrobić,prosze was o pomoc

Specyfikacja kompa

Athlon 1050 Mhz

GeForce FX5500 256/256

Dysk 80gb

680mb ram

Edytowane przez maros1032

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DirectX w jakiej wersji masz? Ja na swoim starym kompie P4 1.4, 384mb, GF2 440MX miałem takie problemy z NFS Porsche, dopiero po zainstalowaniu starszego DX (7.0?) odpaliło się wszystko i mało tego śmigało super płynnie.

Moi bracia mają tą samą kartę, i wedle ich opinii trzymają 3 rodzaje sterowników, inne do filmów, i dwa różne zestawy do gier. A już na pewno najnowszych sterowników nie wgrywają. :P

Tym nie mniej i tak bym Windę przeinstalował... :D

Edytowane przez yghern

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się że XP od sp2 ma zintegrowanego DX9. Gry które wymieniłeś wymagają chyba min 8, więc w DX problem raczej nie tkwi. Przestaw magistrale proca, jeśli to nie pomoże to reinstal OS zapewne pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi