Skocz do zawartości
Gość oskar777

Instalacja Visty

Rekomendowane odpowiedzi

Gość oskar777

Wczoraj odebrałem częsci z komputerowego i złożyłem komputer. Bios widzi DVD i DYSK. Chciałem zainstalować Windowsa Viste 64bit, ale coś nie idzie . Wkładam plyte włącza sie instalacja, wczytywanie na czarnym tle i potem niebieski ekran. Stoi tak przez 20min i wkońcu sie pojawia przycisk zainstaluj. Klikam i czekam 5 min, każe wpisać kod to podaje i czekam. Zaczyna rozpakowanie plików i stoi przez 20 min na 0% i sie wkur....m i wyłączłyem. Próbowałem też Viste 32bit i to samo. Teraz zainstalowałem XP i chodzi, ale chce mieć 64bitowy system.

Komputer:

-AMD PHENOM II X4 2,6GHZ

-4GB RAM

-ZASILACZ MODECOM 500

-PLYTA GŁOWNA GYGABYTE MA78G-DS3H

-DYSK 40GB ATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze trzeba poczekac?:D ja mialem podobnie (nowy komputer - e8400, 4gb ram itp) i co jakis czas instalacja wlasnie tak sie wieszala na dosc dlugo ale w koncu sie udalo (niestety nie liczylem czasu wiec nie wiem jak bardzo dlugo) :/

I to raczej nie wina slabego kompa bo na moim kompie (slabszym - e2180, 2gb ram, dysk taki sam jak w tamtym kompie) takich problemow nie zauwazylem

/Swoja droga to te 40gb to troche malo... u mnie sam folder windows zajmuje 20gb :D a gdzie jeszcze program files i users ;)

Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość oskar777

zostawie na dluzej i zobacze co sie bedzie dzialo. ale to nie moze tak byc ze za kazdym formatem strace caly dzien.ja tez na 2 komputerze nie mam takich problemow a ma on P4. ogolnie to on usypia i jak by sie budzil i dvd zaczyna chodzic

sprobowalem jeszxze raz i to samo na viscie ultimate , wzialem biznes i juz mam 25 %. chyba cos z tego wyjdzie :)

Windows się zainstalował, zajęło to jakieś 2 godziny. Jeden użytkownik poradził mi wyjąć zworek z dvd, ale jeszcze nie sprawdziłem bo mam teraz 2 dyski podłączone. Wszystkim dziękuj B-) B-) e za pomoc. Do zamknięcia.

Edytowane przez oskar777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi