Gość oskar777 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Wczoraj odebrałem częsci z komputerowego i złożyłem komputer. Bios widzi DVD i DYSK. Chciałem zainstalować Windowsa Viste 64bit, ale coś nie idzie . Wkładam plyte włącza sie instalacja, wczytywanie na czarnym tle i potem niebieski ekran. Stoi tak przez 20min i wkońcu sie pojawia przycisk zainstaluj. Klikam i czekam 5 min, każe wpisać kod to podaje i czekam. Zaczyna rozpakowanie plików i stoi przez 20 min na 0% i sie wkur....m i wyłączłyem. Próbowałem też Viste 32bit i to samo. Teraz zainstalowałem XP i chodzi, ale chce mieć 64bitowy system. Komputer: -AMD PHENOM II X4 2,6GHZ -4GB RAM -ZASILACZ MODECOM 500 -PLYTA GŁOWNA GYGABYTE MA78G-DS3H -DYSK 40GB ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Dysk pojemny jak na viste. Skoro masz oryginała zapewne... weź od kolegi kopie bezpieczeństwa z wgranym sp1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 wlasnie podlaczylem inny dysk 40 i 80 i to samo. vista ma sp1.moze cos z biosem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) a moze trzeba poczekac?:D ja mialem podobnie (nowy komputer - e8400, 4gb ram itp) i co jakis czas instalacja wlasnie tak sie wieszala na dosc dlugo ale w koncu sie udalo (niestety nie liczylem czasu wiec nie wiem jak bardzo dlugo) :/ I to raczej nie wina slabego kompa bo na moim kompie (slabszym - e2180, 2gb ram, dysk taki sam jak w tamtym kompie) takich problemow nie zauwazylem /Swoja droga to te 40gb to troche malo... u mnie sam folder windows zajmuje 20gb :D a gdzie jeszcze program files i users ;) Edytowane 24 Marca 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) zostawie na dluzej i zobacze co sie bedzie dzialo. ale to nie moze tak byc ze za kazdym formatem strace caly dzien.ja tez na 2 komputerze nie mam takich problemow a ma on P4. ogolnie to on usypia i jak by sie budzil i dvd zaczyna chodzic sprobowalem jeszxze raz i to samo na viscie ultimate , wzialem biznes i juz mam 25 %. chyba cos z tego wyjdzie :) Windows się zainstalował, zajęło to jakieś 2 godziny. Jeden użytkownik poradził mi wyjąć zworek z dvd, ale jeszcze nie sprawdziłem bo mam teraz 2 dyski podłączone. Wszystkim dziękuj B-) B-) e za pomoc. Do zamknięcia. Edytowane 25 Marca 2009 przez oskar777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Jeden użytkownik poradził mi wyjąć zworek z dvdTyle ze nagrywarki na SATA nie maja najczesciej zworek :D a u mnie sie tak instalowalo wlasnie na nagrywarce SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...