Kasprzak Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) Witam, Mam dylemat, bo osobiście używam lapka, jestem bardziej w temacie notebooków niż stacjonarek. Znajomy poprosił o modernizację kompa z racji padającej płyty i karty graficznej. Procka ma 3,4 Pentium 4 seria 550 z 1MB cache i szyną 800MHz z HT. Powiedzcie teraz, czy zostawić tego proca i kupić płytę pod S775 czyli również pod Core2Duo/Quad ? Jeżeli tak to jaka jest teraz polecana w kategorii cena/jakosc? Po chwilowej analizie wybrałbym Asusa którąś z serii P5Q. Dobry wybór? Czy tego proca zostaić i kupić któregoś core2duo ? Czy lepiej zostawic proca, dac plyte i pod to dobra karte graficzna? No i zostaje karta graficzna. Tutaj moja wiedza też kuleje. Karta, która powiedzmy...daje 30fpsów na Crysisie przy srednich detalach podejrzewam, ze i tak bedzie dość wysoką kartą, ale szukam karty ktora pozwoli cieszyc sie grami przez ok. 1 rok minimum, ale tez nie chce karty za >=1000zł Jakie sa wasze propozycje ? Sianko za proca (ewentualnie), plyte i grafe = 1500zl pozdrawiam Edytowane 24 Marca 2009 przez Kasprzak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Mobo to np coś od asocka na P45, tanie i podobno dobre, lub coś na P35, np od MSI (Neo2-fr) lub gigabyte (P35-DS3L) do tego E5200 (trzeba podkręcić) + HD4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasprzak Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 a ten proc co zostal, to bedize duzo mniej wydajny niz ten e5200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Tak. Ale pewnie da się go wypchnąć za niezłą kasę na Allegro, magia gigaherców zrobi swoje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Standardowe pytanie: Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...