Rosiu80 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Witam. Chodzi o to że w grach obraz się łamie obojętnie jaką rozdzielczość ustawię i częstotliwość odświeżania tez obojetna Monitor był na gwarancji u samsunga jednak nic nie wykryli Czy może być to wina karty graficznej czy innego podzespołu ? Moja karta graficzna to Palit 8600GT Na pulpicie i filmach obraz się nie łamie Próbowałem z synchronizacją pionową jednak to nic Monitor jest podpięty pod kabel DVI Dziękuje z góry na okazaną pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Podkręcałeś sprzęt? Może są to tzw. artefakty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 jakis czas temu mialem cos podobnego okazalo sie ze problem z urzadzeniami ktore stoja wpoblizu monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 A sprawdzałeś monitor z innym komputerem, lub inną kartą graficzną?? B-) Podkręcałeś sprzęt? Może są to tzw. artefakty?Może być to rownież problem z zasilaczem, który nie wyrabia. Jaki masz zasilacz?? Oczywiście jeżeli to nie jest wina samego monitora ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Witam. Chodzi o to że w grach obraz się łamie obojętnie jaką rozdzielczość ustawię i częstotliwość odświeżania tez obojetna Monitor był na gwarancji u samsunga jednak nic nie wykryli Czy może być to wina karty graficznej czy innego podzespołu ? Moja karta graficzna to Palit 8600GT Na pulpicie i filmach obraz się nie łamie Próbowałem z synchronizacją pionową jednak to nic Monitor jest podpięty pod kabel DVI Dziękuje z góry na okazaną pomoc Może po prostu włącz V-sync w grach i po problemie, ale to wpływa na wydajność. Ja mam samsunga 2032BW i tez tak mam w niektórych grach ale to jest normalne przy wyłączonym V-sync. ''Synchronizacja pionowa (ang. vertical synchronization V-sync) - synchronizacja wyświetlania obrazu przez urządzenie wyświetlające z dopływającymi do niego danymi o obrazie. W monitorach LCD, których wyświetlanie nie jest oparte na wędrującej plamce układ synchronizacji zapewnia synchronizację wyświetlania z odświeżaniem pamięci obrazu monitora, która wynika cykli generowania klatek przez kartę graficzną. Przy wyłączonej synchronizacji zazwyczaj można zauważyć błędy obrazu.'' Edytowane 25 Marca 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Jak kolega wyżej pisze - najprawdopodobniej wystarczy włączyć synchronizację w sterownikach + ew. w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Próbowałem z synchronizacją pionową jednak to nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 W takim razie jak to było "próbowane" - czy w sterach wybrano "zawsze włączona synch. dla Open GL i Direct 3D" ??? Czy w KAŻDEJ grze pomimo takiego wymuszenia synchronizacji dla OPen GL i Direct 3D jest to "dzielenie" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu80 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) ale ja probowalem z synchronizacja pionowa i to nie dalo zadnego efektu a problem wystapil 5 dniach normalnego uzytkowania monitora . Nie podkrecalem zadnego sprzetu Edytowane 25 Marca 2009 przez Rosiu80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Dlatego też zacznij od sprawdzenia monitora pod innym komputerem jak już ktoś napisał wyżej. ;) Może to być uszkodzony monitor, albo nawet kabel w ostateczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu80 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Probowalem z inna karta graficzna i innym monitorem grafa to Palit 7600gt- lamanie dalej wystepowalo , a na tym 2 monitorze zero łaman pod 8600gt i 7600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 No to już połowa sukcesu. Teraz powiedz, czy testowałeś tym samym kablem... DVI, czy tam D-SUB te monitory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu80 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 DVI i D- sub przez przejscowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Mnie nie o to chodzi. :D Chodzi mi o to, czy testowałeś TYM SAMYM kablem obydwa monitory? Jeśli tak, to proponowałbym załatwić jeszcze jakiś kabel inny, bo ten może być walnięty. Jeśli, jednak to nie ten sam kabel był, to przetestuj tym samym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu80 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 tak tym samym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 To w takim razie monitor nadaje się na gwarancję. Odeślij/Oddaj! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu80 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 ale wysylalem im juz stwirdzili ze brak wady i zresetowali go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 =/ ... Wiesz jakich pracowników mają w serwisach? Według mnie jest zepsuty, bo przecież kolega testował ten monitor pod 2 kartami graficznymi, a ustawienia monitora jak sprawdzałem, to nie tyczą się tego. Odeślij im jeszcze raz, z zaznaczeniem, że wada nadal występuje, a monitor już był serwisowany. Może ktoś inny to miał i wypowie się. Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...