Skocz do zawartości
kalin.bossu

Zestaw Za 1200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega prosił mnie bym mu coś ciekawego złożył za max 1200zł (no, może 1300zł). Grać nie będzie, ważny jest procesor (i jego ewentualne OC gdyby wydajność była niewystarczająca za jakiś czas) i możliwość zamontowania dużej ilości RAMu. Do ceny zestawu proszę nie wliczać ceny monitora, dysku twardego, napędu i grafiki. Najlepiej gdyby płyta główna była w miarę przyszłościowa, by później wymienić procka na jakiegoś quada.

Pomóżcie, bo co zaglądam na jakieś forum, to widzę inne "polecane" zestawy i już się gubię powoli :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega prosił mnie bym mu coś ciekawego złożył za max 1200zł (no, może 1300zł). Grać nie będzie, ważny jest procesor (i jego ewentualne OC gdyby wydajność była niewystarczająca za jakiś czas) i możliwość zamontowania dużej ilości RAMu. Do ceny zestawu proszę nie wliczać ceny monitora, dysku twardego, napędu i grafiki. Najlepiej gdyby płyta główna była w miarę przyszłościowa, by później wymienić procka na jakiegoś quada.

Pomóżcie, bo co zaglądam na jakieś forum, to widzę inne "polecane" zestawy i już się gubię powoli :lol2:

Procesor : AMD Phenom II X3 710- 525 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 299 zł

RAM : Kingmax 2x2GB 1066MHz - 198 zł

Zasilacz: Antec EarthWatts 380W - 199 zł

Obudowa: Tacens Prior - 115 zł

Razem - 1336 zł

Można spróbować odblokować 4 rdzeń w procesorze.

Troszkę drogo, wiem... ale warto dopłacić.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel:

Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł

Płyta Główna : ASRock P45XE-R - 425 zł

RAM : Kingmax 2x2GB 1066MHz- 199 zł

Zasilacz: Antec EarthWatts 380W - 199 zł

Obudowa : Tacens Prior - 115 zł

Razem - 1228 zł

Tak, ESC.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że ten zasilacz starczy do mocniejszego OC? A czy Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W nie byłby lepszym wyborem? Bo jak patrzę to ten Antec ma troszkę mało amperów na 12V...

A jaki jeszcze zasilacz byś polecił? Bo nie wiem czy kolega bedzie chciał zamawiać przez neta i chcę mieć z czego wybierać po prostu :wink:

A jakieś alternatywy dla tych asrocków?

Czy pamiątki A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 będą lepsze/gorsze od Kingmaxów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że ten zasilacz starczy do mocniejszego OC? A czy Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W nie byłby lepszym wyborem? Bo jak patrzę to ten Antec ma troszkę mało amperów na 12V...

A jaki jeszcze zasilacz byś polecił? Bo nie wiem czy kolega bedzie chciał zamawiać przez neta i chcę mieć z czego wybierać po prostu :wink:

A jakieś alternatywy dla tych asrocków?

Czy pamiątki A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 będą lepsze/gorsze od Kingmaxów?

1. Wystarczy, do OC również. Będzie cichszy niż ten Pentagram. Zależy jeszcze, jaką kartę wsadzi. Z HD4850 poradzi sobie bez problemów, z HD4870 może być troszkę głośno.

2. Niech kupi w ESC... Tam jest wszystko, co tu poleciłem.

3. Żadnych, bo to świetne płyty główne w świetnej cenie. Kiepską renomą Asrocka się nie przejmuj - ostatnio zbierają same pozytywne recenzje.

3. Jak są w podobnych cenach, to możesz wziąć. Ewentualnie dopłać do G.Skill 800MHz CL4 PK - sporo lepsze od tych dwóch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat grafa to sprawa drugorzędna, powiedział że może być i integra. Jest może jakaś ciekawa płytka do dobrego OC z integrą? (zgaduję że raczej niebardzo)

?

Na tej też pokręcisz... Dlatego jest tak tu polecana :wink: . To w końcu forum oc-maniaków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi