kalin.bossu Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Kolega prosił mnie bym mu coś ciekawego złożył za max 1200zł (no, może 1300zł). Grać nie będzie, ważny jest procesor (i jego ewentualne OC gdyby wydajność była niewystarczająca za jakiś czas) i możliwość zamontowania dużej ilości RAMu. Do ceny zestawu proszę nie wliczać ceny monitora, dysku twardego, napędu i grafiki. Najlepiej gdyby płyta główna była w miarę przyszłościowa, by później wymienić procka na jakiegoś quada. Pomóżcie, bo co zaglądam na jakieś forum, to widzę inne "polecane" zestawy i już się gubię powoli :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) Kolega prosił mnie bym mu coś ciekawego złożył za max 1200zł (no, może 1300zł). Grać nie będzie, ważny jest procesor (i jego ewentualne OC gdyby wydajność była niewystarczająca za jakiś czas) i możliwość zamontowania dużej ilości RAMu. Do ceny zestawu proszę nie wliczać ceny monitora, dysku twardego, napędu i grafiki. Najlepiej gdyby płyta główna była w miarę przyszłościowa, by później wymienić procka na jakiegoś quada. Pomóżcie, bo co zaglądam na jakieś forum, to widzę inne "polecane" zestawy i już się gubię powoli :lol2: Procesor : AMD Phenom II X3 710- 525 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 299 zł RAM : Kingmax 2x2GB 1066MHz - 198 zł Zasilacz: Antec EarthWatts 380W - 199 zł Obudowa: Tacens Prior - 115 zł Razem - 1336 zł Można spróbować odblokować 4 rdzeń w procesorze. Troszkę drogo, wiem... ale warto dopłacić. Edytowane 24 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Ceny zapewne z esc? A jak wyglądałaby przykładowa alternatywa od intela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 (edytowane) Intel: Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł Płyta Główna : ASRock P45XE-R - 425 zł RAM : Kingmax 2x2GB 1066MHz- 199 zł Zasilacz: Antec EarthWatts 380W - 199 zł Obudowa : Tacens Prior - 115 zł Razem - 1228 zł Tak, ESC. Edytowane 24 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Rozumiem że ten zasilacz starczy do mocniejszego OC? A czy Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W nie byłby lepszym wyborem? Bo jak patrzę to ten Antec ma troszkę mało amperów na 12V... A jaki jeszcze zasilacz byś polecił? Bo nie wiem czy kolega bedzie chciał zamawiać przez neta i chcę mieć z czego wybierać po prostu :wink: A jakieś alternatywy dla tych asrocków? Czy pamiątki A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 będą lepsze/gorsze od Kingmaxów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Rozumiem że ten zasilacz starczy do mocniejszego OC? A czy Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W nie byłby lepszym wyborem? Bo jak patrzę to ten Antec ma troszkę mało amperów na 12V... A jaki jeszcze zasilacz byś polecił? Bo nie wiem czy kolega bedzie chciał zamawiać przez neta i chcę mieć z czego wybierać po prostu :wink: A jakieś alternatywy dla tych asrocków? Czy pamiątki A-Data DDR2 2x2048MB Extreme Edition VITESTA 800+MHz CL4 będą lepsze/gorsze od Kingmaxów? 1. Wystarczy, do OC również. Będzie cichszy niż ten Pentagram. Zależy jeszcze, jaką kartę wsadzi. Z HD4850 poradzi sobie bez problemów, z HD4870 może być troszkę głośno. 2. Niech kupi w ESC... Tam jest wszystko, co tu poleciłem. 3. Żadnych, bo to świetne płyty główne w świetnej cenie. Kiepską renomą Asrocka się nie przejmuj - ostatnio zbierają same pozytywne recenzje. 3. Jak są w podobnych cenach, to możesz wziąć. Ewentualnie dopłać do G.Skill 800MHz CL4 PK - sporo lepsze od tych dwóch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Akurat grafa to sprawa drugorzędna, powiedział że może być i integra. Jest może jakaś ciekawa płytka do dobrego OC z integrą? (zgaduję że raczej niebardzo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Akurat grafa to sprawa drugorzędna, powiedział że może być i integra. Jest może jakaś ciekawa płytka do dobrego OC z integrą? (zgaduję że raczej niebardzo) ? Na tej też pokręcisz... Dlatego jest tak tu polecana :wink: . To w końcu forum oc-maniaków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin.bossu Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Eh, nawet nie zauważyłem że te płytki już mają zintegrowaną grafę :wink: Wielkie dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...