Skocz do zawartości
Michaelius

Asrock P45xe (-r)

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos moze bawil sie tym mobo?

Dołączona grafika

Bo layout wyglada bardzo dobrze , ilosc slotow i ich rozmieszczenie w zasadzie idealne, CF bez przelacznika i wedlug testu na THG ponad 500 fsb in minus zasilanie tylko na 4 fazy (ale za to z radiatorem)

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P45XE-R

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-...re,2110-21.html

A calosc w przyjaznej cenie 380 pln :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam. Od miesiąca składam kompa, na dniach tylko karta graficzna dojdzie i zaczynam zabawę, dam znać jak piszczy. Tak na oko to mi Karakorum nie chce wejść (radiator na mostek północny jest dość >duży<) ale jeszcze niczego nie montowałem. A te testy wyglądają apetycznie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam. Od miesiąca składam kompa, na dniach tylko karta graficzna dojdzie i zaczynam zabawę, dam znać jak piszczy. Tak na oko to mi Karakorum nie chce wejść (radiator na mostek północny jest dość >duży<) ale jeszcze niczego nie montowałem. A te testy wyglądają apetycznie. :)

No to fajnie :) Z checia zobacze co ten E8200 na niej potrafi, bo zawsze byloby milo oszczedzic 150 zeta w porownaniu do P5Q pro asusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zapowiadanego szumnie szczegółowego testowania, będzie poślizg, bo Karakorum leży odłogiem, a budżet na Accelero się zdefraudował :F

Tym nie mniej, problemów z obsługą / podkręcaniem ramu i/lub wymianą BIOSu - przynajmniej w BIOSie - nie widzę. Jedyny kłopot to taki, że BIOS sobie zabunkrował prawie 1 z 4 GB ramu i nie mam bladego pojęcia, jak go zwolnic - rzekomy prztyczek w BIOSie który miał to zrobic pozostaje szary i guzik z nim mogę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi