Skocz do zawartości
Mitsuru

Samsung T220/t240 Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie mogę się zdecydować który model wybrać , monitor ma sluzyc tylko do gier no i z początku miałem brac t220 22 cali ale w sklepie był na wystawie t240 24 fullhd i przyznam że bardzo mnie zainteresował a właściwie całe te hd , że jestem lalikiem w tych sprawach i nie ogarniam tego bardzo proszę o wyjaśnienie czy grając na monitorze full hd zauwarze jakaś różnice ? Czy jest to wyłącznie do filmów itp... ? Który z monitorów wybrać ? Dodam jeszcze że tylko w grę wchodzą te dwa modele . Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzw. FullHD to rozdzielczość z jaką może pracować monitor, może również z mniejszą ale odbija się to kosztem detali. Generalnie jest to tak że im wyższa rozdzielczość to więcej szczegółów jest na monitorze. Ale jest jedno ale. Aby grać na rozdzielczości tzw. FullHD musisz mieć bardzo dobrą kartę graficzną, że o pamięci na niej już nie wspomnę (minimum 512 MB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobnie jak kolega zastanawiam sie nad kupnem Samsung T240. W agito jeste teraz w cenie ok 1110 PLN. Czy opłaca sie go kupić czy może w podobnej lub troche wyższej cenie np do 1300 PLN możan kupić coś lepszego.

Monitorek bedzie głównie używany do oglądania filmów, grania i inernetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobnie jak kolega zastanawiam sie nad kupnem Samsung T240. W agito jeste teraz w cenie ok 1110 PLN. Czy opłaca sie go kupić czy może w podobnej lub troche wyższej cenie np do 1300 PLN możan kupić coś lepszego.

Monitorek bedzie głównie używany do oglądania filmów, grania i inernetu.

Tak, za 1160zł masz LG W2452V

http://www.agito.pl/powyzej-19/lg-24-lcd-w...352.336021.html

ma dodatkowo złącze HDMI, super obraz jak na TN (ładna czerń) i zdecydowanie lepszą gwarancję

ewentualnie taniej (widze ok 1060zł) masz wersję z samym DVI jak w Samsungu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi