Skocz do zawartości
Snake16

NV dala dupy , ale ATI nie ustepuje

Rekomendowane odpowiedzi

Mowicie ze NV dala <font color="#FF0000">[ciach!]</font> z cena swojego 5800Ultra

To spojdzcie na to :http://www.ws.pl/balta/index.html?prodid=B...=a3ea702736f257

A myślisz, że R9700Pro na początku swojej kariery nie był w podobnej cenie ? Wszsytko co nowe jest drogie takie są prawa rynku ... niestety :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie

Mowicie ze NV dala [ciach!] z cena swojego 5800Ultra 

To spojdzcie na to :  http://www.ws.pl/balta/index.html?prodid=B...=a3ea702736f257

Jak GF FX 5800Ultra wystartował to "o boze jaka cena, o jezu", a jak Radeon 9800Pro "eee stanieje" itp. - tak ma się u was obiektywizm na tym forum, że niech to gęś kopnie. Poprostu za przeproszeniem stanoł wam na widok Radeona i cieszycie się, że Ati jest najgroźniejszym konkurentem Nvidii i tyle. GF FX też stanieje i będzie git, a niewspomne, że kolejne modele GeForce'a mają być bez dodatkowego chłodzenia i mają być wydajne jak GF FX 5800U lub lepsze. Będą napewno drogie, ale jak stanieją to wtedy was zciemni, bo od tego momentu kiedy wyjdzie ta wersja GF to ludzie będą mówić " Tak to Radeony to są odkurzacze", bo z GF'a niebędzie żaden dźwięk odchodził.

Za wcześnie się napalilście na tego Atii z góry wywnioskujecie, że jeśli Ati stawiło czoła Nvidii to Nvidia jest po straconej stronie, a to nieprawda, bo "wojna trwa" i jak wiecie Ati wcześniej było czymś jak obecnie Matrox i po paru latach uzbierała kase na coś lepszego i teraz lud sie cieszy, a Nvidia ma jeszcze nForce2 który obejmuje większość rynku i nie będe wspominał , że nForce 3 już się szykuje. Nvidia ma 2 źródła dochodów i prędzej ona wykupi Ati niż Ati Nvidie, a nawet jakby to sie niestało to Nvidia może przeznaczyć większoś kasy na k.graficzne i wtedy zacznie się prawdziwa wojna, bo Ati jak narazie ssie kase z Radeonów i gdy na scene wejdzie jeszcze 2-3 inne firmy to moze się okazać, że Ati wycofa się z interesu na kolejne pare lat tak jak to było niedawno (tj przez ostanie 6-7lat).

I argument "bo większość woli Ati niż Nvidie" świadczy o tym, że ta większość jest SUBIEKTYWNA niezauważając dóbr innych kart (niemówie tu o GF, bo jeszcze matrox ma fajną karte bodajze nazywała się parhellia (wrazie błedu prosze poprawić) która ma jakość obrazu znakomitą).

Po tych 2 miesiącach mojego pobytu na tym forum wiem kto potrafi dostrzec coś poza Ati, a kto nie.

Zapewne zaras się obudzi większość maniaków Ati i będzie mówić co to nie jest, a ja na to kicham bo ani ja, ani wy nie przekonacie fanów karty XXX, że karta YYY jest lepsza. BTW: Ktoś kto mi powó, że Ati jest lepsze w 3D Marku to mu urwe łeb i podam mu linki do stron, gdzie Ati dostaje baty w grach i nietylko :evil: :evil:

Niemam zamiaru wzniecić wojny, ale uświadomić co poniektórym urzytkownikom, że świat niekończy się na Ati.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też mówie, że za granica są o wiele mniejsze ceny (głównie wzorowałem się na niemcach), a wszyscy niemożliwe itp. Zobaczcie ile kosztuje GF FX 5200 128MB!!!! 79$ - 316 złna nasze! o całe 200zł tańsze.

Panowie - jak karty kupować to byle nie w Polsce, bo naprawde można zauszczędzić kupować zagranicą :twisted:

Tylko nasi co poniektórzy forumowicze: "nieee tak tanio to tam niema" itp.

-------------------------------------------------------------------------------------

Aha - posłuzyłem się tutaj cennikiem jaki zapodał Eclipse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie lubie ani NV ani Ati. Bardzo sie ciesze kiedy moge kupic dobra karte za rozsadne pieniadze. Obecna sytuacja sprzyja spadkowi cen, gdyz na rynku nie ma zdecydowanego lidera zarowno pod wzgledem sprzedazy jak i wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...