Skocz do zawartości
MODlbn

Pc Dla Dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moja dziewczyna chce sobie złożyć PC. Nie za bardzo wiem co jest teraz dobre (i tanie) bo swojego kompa składałem prawie rok temu. Zestaw ma być pełny, tzn taki do którego podłączam monitor i już działa, czyli łącznie z dyskiem i jakąś nagrywarka DVD. Wiem że najłatwiej można by było pójść do sklepu i sobie coś wybrać, tylko że ważna jest też cena. A w tym wypadku to zaledwie 1200zł. !!! Ha i do tego jeszcze jakie wymagania: PC ma być do użytku codziennego, tzn. internet, filmy, muzyka, ale do tego jeszcze gry, i to najlepiej te z górnej półki zahaczające o Direct X 10. Pomóżcie bo kobieta mi już żyć nie daje i aby patrzeć jak potajemnie wyniesie mojego kochanego kompa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon X2 7750

ASRock A780GXH

2GB Goodram 800MHz CL5

HD4670 lub jak nie starczy kasy to HD4650

Modecom MC-350

Sasmung F1 320GB HD322HJ (patrz na oznaczenia bo jest jeszcze inny F1, ale gorszy)

Nagrywarka DVD, najlepiej jakiś LG bo masz do niego cały soft i są to naprawdę dobre nagrywarki

Jakaś tania buda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michalt nie pierd*l bo rodzinę powiększysz. Gry tną się z 2G ramu? HAHAHA. Ta. Jeśli odpalisz GTA IV czy Cryśkę na Phenom I x2 to nawet 8GB ramu nie pomoże. Ja kiedyś miałem 1GB i grałem w gry, a o dziwo się nie cięły. Zestaw jaki podał NeoMagnet powinien być bardziej niż wystarczający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon X2 7750

ASRock A780GXH

2GB Goodram 800MHz CL5

HD4670 lub jak nie starczy kasy to HD4650

Modecom MC-350

Sasmung F1 320GB HD322HJ (patrz na oznaczenia bo jest jeszcze inny F1, ale gorszy)

Nagrywarka DVD, najlepiej jakiś LG bo masz do niego cały soft i są to naprawdę dobre nagrywarki

Jakaś tania buda

Wielkie dzięki za poradę. Poszperałem trochę w google no i potwierdzam, że zestaw zaproponowany przez Neo daję radę. Ale może macie jeszcze jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za poradę. Poszperałem trochę w google no i potwierdzam, że zestaw zaproponowany przez Neo daję radę. Ale może macie jeszcze jakieś propozycje?

W tym przedziale cenowym nie ma za bardzo pola do popisu , to chyba jedyna słuszna konfiguracja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Ta kup 2 GB potem dołóż kolejne 2 GB jak będziesz miał kasę.

Mój kumpel grał na 2 GB w bardzo nowe gry np. GRID Assasin Creed Crysis Crysis Warhead i nienarzekał na płynność

Vista 32 Bit i jazda ale teraz przerzucił się na 6 GB (nie wiem po co mu to) 4 BG stykną ale ma 64 BIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z własnego doświadczenia polecam też przeprowadzenie własnoręcznej instalacji systemu i początkowej konfiguracji [antywirus, firewall, kodeki, odtwarzacze, komunikatory]. Nie widzieć czemu komputer mojej dziewczyny psuł się jakoś raz-dwa razy w miesiącu, a odkąd jej wszystko ustawiłem [łącznie ze wstępem teoretycznym działania firewalla] już trzeci czy czwarty miesiąc chodzi bez większych zająknięć... No, jeśli nie liczyć 3 zepsutych drukarek i 2 zalanych klawiatur...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi