Kriss345 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Mam 2 dyski i na każdym z nich system nie wiem czemu ale na pierwszym systemie mam internet a na drugim nie mam;/ żadna strona się nie wczytuje zainstalowałem sterowniki do LAN na tym drugim systemie i nic .Czemu nie mam internetu przecież zainstalowałem to co na pierwszym systemie . Edytowane 25 Marca 2009 przez lolek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Widocznie nie zasłużyłeś aby mieć net na drugim systemie. Tak wiele informacji podałeś nt. Twojego dostawcy :mur: Może masz na sztywno wpisaną konfigurację połączenia sieciowego > przepisz to samo na drugi system. Możesz mieć w konfiguracji karty sieciowej przypisany inny adres mac. Wtedy trzeba ten sam adres przypisać na drugim systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Jeśli to może np. Livebox, albo masz oprogramowanie do tego internetu, to sobie przeinstaluj. Moje oprogramowanie dopiero za trzecim razem załapało. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 mam neostrade laczę się za pomocą routera do którego nie muszę instalować oprogramowania przynajmniej na pierwszym systemie nie musiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumar Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 (edytowane) A ustawiłeś na tym drugim kompie przy połączeniu lokalnym żeby pobierał adres IP i DNS automatycznie? I jeszcze mógłbyś podać co to za router. Może go zresetuj i wklep wszystkie ustawienia na nowo. A ping do routera idzie i czy router wykrywa ten drugi komputer i da sie z niego połączyć do jakiegoś centrum administracji na routerze czy czegoś w tym stylu? Edytowane 26 Marca 2009 przez Mumar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...