Skocz do zawartości
AdwiL

Same 'bebechy' Za 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do wydania 1500zł na dobre wnętrzności do komputera Micro-ATX, na razie może zostać grafika integra. Obudowa, monitor, nagrywarka, myszka, klawiatura, głośniki i fdd już mam.

Myślałem nad czymś takim:

Płyta główna: Gigabyte GA-MA78GM-DS2H 355zł (ew. ciut droższa [391zł] GA-MA78GPM-DS2H jak się dowiem czym się różnią)

Procesor: AMD Phenom II X3 710 490zł

RAM: 2xKingmax 2048MB PC1066 200zł

Zasilacz: Pentagram Silent Force PSF-460-P12S 187zł

Dysk: Samsung 640GB HD642JJ 7200 SATAII 16MB 256zł

(Ceny z hurtowni, w której kupuję części)

W sumie powyżej są wszystkie komponenty, które mnie interesują. Jakieś sugestie? Zależy mi na niezłym OC, jak się da to może jakiejś oddzielnej grafice.

Edytowane przez AdwiL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka różnica pomiędzy nimi? Nie w cenie, a wydajności? Jak jest z gwarancją Western Digital?

EDIT:

Płyty główne różnią się tym, że GA-MA78GPM-DS2H ma 128mb wbudowanej pamięci DDR3 dla integry, a GA-MA78GM-DS jej nie ma. Opłaca się dołożyć to 36zł za pamięć?

Edytowane przez AdwiL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej płycie głównej mógłbyś mieć RAID. Możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 2x250GB lub 2x320GB w RAID 0 i komputer przyspieszy. No ale to jest tylko propozycja.

Edytowane przez michalt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety sporo drożej to wyjdzie (jakieś 90zł), a nie mogę sobie w tej chwili na to pozwolić. Przy następnej wypłacie pomyślę nad drugim dyskiem 640gb i Radeonie HD3870. Chyba, że polecacie jakąś inną grafikę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety sporo drożej to wyjdzie (jakieś 90zł), a nie mogę sobie w tej chwili na to pozwolić. Przy następnej wypłacie pomyślę nad drugim dyskiem 640gb i Radeonie HD3870. Chyba, że polecacie jakąś inną grafikę.

Geforcy lepiej sobie radzą w większości gier od radków, może być jakiś 8800GT/9800GT masz CUDA i da się grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi