Skocz do zawartości
wistler

Szybkie Paluszki W Ruch :>

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawalo mi sie, ze w miare sprawnie posluguje sie klawiatura jednak patrzac na wasze wyniki dochodze do wniosku, ze jedynie mi sie WYDAWALO ;)

Duzo punktow zabieraja 3 bledy ? Bardzo rzadko pisze uzywajac polskich znakow a jesli juz to glownie w pracy na maku gdzie mam ALT po lewej i prawej stronie.. jutro sprobuje jeszcze raz na apple'owskiej klawiaturze.

Tak wyglada wynik po pelnym cheacie ;)

Dołączona grafika

slowa sie juz skonczyly :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You reached 254 points, so you achieved position 16777 of 88733 on the ranking list

You type 336 characters per minute

You have 71 correct words and

you have 0 wrong words

-----------------------------------------

Moja klawiatura to takie coś: http://www.allegro.pl/item582078705_nowa_k...2_od_ss_pn.html

Dużo da się poprawić na jakiejś normalnej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele lat temu jak chodziłem do szkoły średniej to miałem taki przedmiot - maszynopisanie. To były czasy jak maszyny elektroniczne dopiero wchodziły do użytku.

Trenowało się pisanie godzinami. Szło mi dobrze - w domu klepałem na komputerze od wielu lat. Swego czasu nawet byłem mistrzem województwa. Teraz nie trenuje zawodowo tego pisania, ale używam bardzo dużo komputera.

Ten test kompletnie nie odzwierciedla szybkości pisania. To są bardzo proste i krótkie wyrazy. Za pierwszym podejściem uzyskałem 520 znaków na minutę i 172 słowa. Coś źle on to liczy.. W normalnym tekście nie sądzę, że uzyskałbym więcej niż 200 znaków na minutę. To są bardzo proste wyrazy.

Slow jak to możliwe że pisząc chyba dwoma palcami - 39 znaków na minutę masz 180 słów? :lol2:

KonradGT 430 to bardzo dobry wynik na tradycyjnej maszynie. Widziałem kiedyś osobę, która pisała ponad 700 ale na elektronicznej. Alien.

Edytowane przez Przemol^N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemol^N, niby dobrze, ale z przepisywaniem mowy w czasie rzeczywistym nie daję sobie jeszcze rady nawet na klawiaturze od lapka, chyba że ktoś naprawdę woooolno mówi ;]

wistler, zakładam że masz niskoskokową klawiaturę? ;p

Edytowane przez KonradGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wistler, zakładam że masz niskoskokową klawiaturę? ;p

A gdzie tam, klawiatura full standard - taka jak tu, ino bez podstawki pod nadgarstki ;]

Na gryzonia nie patrzcie.

http://images6.fotosik.pl/270/1f3d8c05b16e03cd.jpg

Edytowane przez wistler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo porównywanie wg. wyrazów na minute jest trochę niemiarodajne bo raz trafia się ciąg samych "nie, nie, bo, je, że" a czasami "powiedział, jeśli, właśnie" i np. mam 562 znaki/minutę a tylko 106 słów/minutę :(

<_<

Dołączona grafika

Edytowane przez westsajd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You type 398 characters per minute

You have 83 correct words and

Chyba sie nie musze wstydzic :rolleyes: Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie wygodniej by bylo widziec caly tekst, bo te przeskoki rozpraszaja niemilosiernie :mur:

Edit:

You type 401 characters per minute

You have 88 correct words and

i 310pointow :D

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You type 398 characters per minute

You have 83 correct words and

Chyba sie nie musze wstydzic :rolleyes: Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie wygodniej by bylo widziec caly tekst, bo te przeskoki rozpraszaja niemilosiernie :mur:

Rozpraszają, rozpraszają, ale co zrobić.

You type 575 characters per minute

You have 118 correct words and

you have 6 wrong words

Bez 600 na minutę i z błędami się nie pokazuję.

Edytowane przez wistler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You type 459 characters per minute

You have 95 correct words and

you have 1 wrong words

Wysoka klawa i głupie Ó, którego nie umiem wcisnąć od zawsze :D

Edytowane przez KonradGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cheatowałeś i w ciągu minuty wpisałeś tylko 39 znaków - najcieńszy cheater jakiego w życiu widziałem :P ;) :rolleyes:

Traktuje to jako komplement :)

Przeciez licza sie tylko 'statsy' tzn. punkty ;)

Slow jak to możliwe że pisząc chyba dwoma palcami - 39 znaków na minutę masz 180 słów? :lol2:

KonradGT 430 to bardzo dobry wynik na tradycyjnej maszynie. Widziałem kiedyś osobę, która pisała ponad 700 ale na elektronicznej. Alien.

Wynik osiagniety glownie myszka, z klawiatury potrzebny mi byl jedynie space bar oraz CTRL + C / V ;)

700 to juz jakis kosmos! Trzeba by specjalnej kamery zeby to uchwycic. Cos jak:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You reached 236 points, so you achieved position 22627 of 92029 on the ranking list

You type 304 characters per minute

You have 64 correct words and

you have 0 wrong words

64wpm

Fajna zabawka, czyli wychodzi, że powinienem pisanko na profa pisać w 5 minut ;p Dlaczego to tak nie działa xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You reached 246 points, so you achieved position 20321 of 96412 on the ranking list

You type 330 characters per minute

You have 71 correct words and

you have 0 wrong words

jak na pierwszą próbę to całkiem nieźle chyba.Idę próbować do 100 dojechać :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi