xpektor Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Halo. Mamy w firmie problem tego typu - budynek i magazyn jest dosyć duży, z masą pomieszczeń i dróg przemieszczania, przez co czasem trudno zlokalizować magazyniera, którego akurat nie ma tam gdzie być powinien, gdy przyjeżdża klient. Nie wynika to z jego chęci unikania pracy, ponieważ nie ma potrzeby aby ciągle siedział i czekał aż ktoś się zjawi. Po prostu musi być na tak zwane "zawołanie", czyli w jakiś sposób musimy informować go, że akurat jest potrzebny. Od razu pomyśleliśmy o walkietalkie, jednak zastanawiamy się jak jest z zasięgiem w budynku z dużą ilością ścian i elementów stalowych. Czy testował ktoś takie urządzenia w podobnych warunkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Ja takim jak w linku walkie talkie komunikowalem sie z piwnicy w wieżowcu z kolesiem na dachu tego wieżowca... http://www.sklep-presto.pl/product-pol-800...lar-928204.html Bez żadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysti@n Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 A popularna komorka sie nie sprawdzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Popularne komóreczki tracą zasięg, a na walkietalkie podane przez HeatheN'a prawdopodobnie się skuszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 U nas w firmie, gdzie magazyn do małych nie należy, przy głównej bramie zainstalowano klawisz dzwonka. Właściwie dzwonków, bo jest ich kilka, porozmieszczanych po magazynie w strategicznych miejscach (dlatego nie ma siły, żeby nie usłyszał, bo jeden jest nawet nad drzwiami do klopa). Też jakieś rozwiązanie, choć może mniej eleganckie niż walkie-talkie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 U nas w firmie każdy ma telefon stacjonarny bezprzewodowy. Stacja bazowa spokojnie obsługuje teren podziemny w jakim oni pracują. Wewnątrz firmy oczywiście połączenia są darmowe bo to tylko drogą radiową się odbywa. Na dodatek jak klient podchodzi do lady i akurat nikogo nie zastał to ma dzwoneczek na ladzie, który rozbrzmiewa w całym magazynie. Nie ma siły aby ktoś się nie zjawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Potwierdzam slowa Kaeresa: telefon DECT i problem z glowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Dzisiaj przyszedł zestaw walkietalkie polecany przez HeatheN'a, szybko go przetestowaliśmy i mogę powiedzieć, że spełnia swoje zadanie w 100%. Teraz pozostaje kwestia jak długo trzymią akumulatorki w czasie czuwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Jak zakładaliśmy sieć w bloku to spokojnie 8h non stop naginaliśmy łaciną (nerwowe przeciąganie kabli przez 15 pięter:D) i nie padały, a z ładowaniem było różnie (ten zapomniał, a to ja zapomniałem:D) więc jesli mnie pamięć nie myli to na oryginalnych akumulatorkach i z 3 dni pracowaliśmy bez ładowania przy sporej eksploatacji ("nie ciągnij kur**aa" :D to były czasy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Potwierdzam slowa Kaeresa: telefon DECT i problem z glowy.Zgadam się. W pracy mój siemens DECT ma zasięg ogromny. Mogę wyjść ze 100 metrów z budynku i dalej mam zasięg. Nowe modele maja fajne ekrany, świetne zrobione wybieranie kontaktów. Brakuje mi tylko obsługi słuchawki BT :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...