Jacek Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 MAm dysk IBM'a który po rak kolejny juz sie schrzanił :/ (brak przypisanej literki, dziwne grupanie lecz to juz wystepowało wczesniej wiec nie dziwi mnie to) Wystąpiła awaria i nei mogę wejśc przez to chociażby do partition magic'a - wyskakują bład dotyczacy błednej partyji chyba :/ Po poprzedniej awarii wystarczyło że użyłem dyskietki startowej win98(tereaz używam xp) i fdiskiem jakoś utworzyłem partycję i wszystko jakos poszło gładko... Teraz zaś utworzeniu partycji podtsawowej(troche skanował .. :/) nie widac efektu tzn. brak jetst literki w systemie i wciąz występują te dzine odczyty z dysku .... Prosze o pomoc!! Moze jakis program który potrafi cos zdziałac w przypadku kiedy to dysk nei ma przypisanej literki dysku? PM, ranish(niestety stwirdza bład dysku) i jeszcze jakis .. :) nie wchodza w rachubę :/ Moze da się ściagnąć z netu jakieś bardziej specjalistyczne programy?? Nie mam zamiaru odzyskiwac danych bo to juz zrobiłem programem GetDataBack :) Czekam na pomoc!!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Odpal diskedit z pakietu NU pod dos`em i sprubuj wszytskie klastry wyzerowac moze to cos da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 A to jest w pakiecie utilities?? Czy jak to sie pisze :? Bo ja nie mam literki dla teo dysku :/ Jak obejdie sie bez tego to spoko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpablox Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Sciągnij ze strony hitachi program Hitachi Drive Fitness Test (Hitachi przejęło od IBM'a dyski twarde, więc tam szuasz teraz supportu). Programem robisz dyskietke, a po odpaleniu z niej kompa robisz niskopoziomowy format dysku. Przy takich przypadkach jak twój zabieg pomaga dla 8 na 10 dysków. Masz przynajmniej miesiąc z głowy.... i tak do kolejnej awarii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Potwierdzam programik skuteczny.Ja posiadam wersje sciagnieta od IBM.Nazwa: IBM Drive Fitness Test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 ja na stronie IBM nie mogłem nic znaleźć. polecam ze strony MABTORa program powermax. robi on dyskietkę startową i odpala się świetny program, masz tam wszystko, absolutnie wszystko, wszystkie narzędzia, tryb lekko0graficzny ułatwia korzystanie, na końcu jest podsumowanie i numer błędu i jego opis. bajka, sam go używam i nie rozglądam się już za innym narzędziem. zapuszczasz low-level-format (write disk package) i testy diagnostyczne (recertyfikacja) i jak test wyjdzie dobrze to będzie działało. na IBM 10,1 GB format trwał ok. 2 godzin ale wywalił bad sectory i dysk działa spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrucha Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Do sprawdzania - to, oprócz Drive Fitness Test, polecam Data Advisor (by Ontrack). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Ale jezeli ranish stwierdza Ci blad dysku to po prostu masz bad sectory i je usun tym samym programem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Dziękiza pomoc, etraz o wreszcie mam z czym próbować :) Co do ranisha to nie mogę wogóle przejść do tego dysku, występuję bład dysku i tyle :? Przy actice disk recovery chyba wszytko trwa strasznie powolnie :/ Zeskanowanie całgo dysku trwało by chyba kilka dni więc poszukiwałem innych programów :) Jeszce raz zieki za pomoc i ide próbowac! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 a co do tych znikajacych/ walacych sie partycji czasem ci sie dysk nie przegrzewa ?? ibm jedna z moich ulubionych serii sie strasznie kaszanila jak sie przegrzala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpablox Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Jakby ktoś szukał Drive Fitness Test, to jest dostępny pod tym adresem: http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Działa!! Wszystko jest juz dobrze!! :D uzyłem tegp progsa: data fitnes test do ibm'a .. i jest juz wszystko dobzre!! :) Chce podziękowac wszytkim za pomoc !! :) Więc dziękuję bo juz jest wszyskto dobzre!! jeeee :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...