Skocz do zawartości
^ZoLtaR^

do posiadaczy Orbitala

Rekomendowane odpowiedzi

1) może rzeczywiście wizualne złudzenie, nie chce mi się szukać - a na tyle rzadko widzę swój procesor by póżniej widząc t-breda w sklepie móc stwierdzić który jest większy - przyjmuję do wiadomości - dzięx za wyprowadzenia z błędu :) .

2) Co do temperaturki z diody to już wiele nowych płyt potrafi te dobrodziejstwo diody wykorzystać - więc chyba na przyszłość trzebabyłoby zaznaczać z której diody pomiar jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) może rzeczywiście wizualne złudzenie, nie chce mi się szukać - a na tyle rzadko widzę swój procesor by póżniej widząc t-breda w sklepie móc stwierdzić który jest większy -  przyjmuję do wiadomości - dzięx za wyprowadzenia z błędu :) .

2) Co do temperaturki z diody to już wiele nowych płyt potrafi te dobrodziejstwo diody wykorzystać - więc chyba na przyszłość trzebabyłoby zaznaczać z której diody pomiar jest.

ja mam taki dylemat u siebie , do tej pory nie wiem czy temperatura jest z diody czy z socketa :D,z tego co pisza na roznych forach to tempa na nf7-s jest z socketa ale trzeba od tego co pokazuje plyta odjac 12C,wtedy bedzie taka tempa jak na innej plycie przy tych samych ustawieniach procka i tym samym chlodzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj Abit KD7 pokazuje dokladnie dwie temperatury i w BIOSie i w MBMie. Jedna to cpu diode, druga cpu surface. Tak jak napisales roznice rozjezdzaja sie od 13 do 16-17 stopni. Wiec odczyt temperatury z soketa jest mydleniem oczu bo tak naprawde naszym prockom jest znacznie bardziej goraco niz nam sie wydaje.

pozdrawiam

ZoLtaR 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno nie ma z diody, jakbym u siebie z diody mial full load 42 stopnie to bym chyba z radosci motolotnia na ksiezyc polecial. wtedy wychodziloby ze pod soketem w pelnym obciazeniu jest ponizej 30 stopni. tak wiec jezeli masz w full load 42 stopnie, na diodzie jest ok 56-58 stopni... czyli nie tak fajnie juz.. ;-)

ZoLtaR 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi