Skocz do zawartości
thekurgan

Ma770-ud3 I Parę Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W esc niestety nie można dostać asrocków a780GXE, więc zabrałem się za poszukiwania innej płyty, natknąłem się na gigusia MA770-UD3, czy to dobry wybór? Procek to phenom II x3 710, 2x1GB Corsaira xms2, HD4830, raczej będzie bez kręcenia. Jeśli ta płyta jest nic nie warta, to możecie mi podać jakąś inną do 350zł?

Dzięki za wszelką pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobo jest spoko,tez poszukiwalem plyty bez zbednych bajerow,gdzie docelowo bedzie PII i jestem z niej bardzo zadowolony,stabilna,pokrecic mozna.

Mam pytanie. Jak ta płyta stoi pod względem OC.

Ile MAX napięcia na co można dać?

Jakie HT (FSB) wytrzymuje?

Jak z dzielnikami pamięci?

Z tego co wiem to powinno jej wystarczyć prądu dla procesora z TDP 140W

Widzę że grzeg255 jest jej użytkownikiem więc mógł by się wypowiedzieć na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do HT,to niestety jeszcze nie sprawdzalem,krece tylko mnoznikiem.Co do napiec,to jedynie lipnie z pamiatkami,bo z tego co zauwazylem,to maks 2,25V.Pradu dla TDP 140W nie powinno zabraknac,sekcja zasilania jest w miare porzadna.

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcie na pamięci takie wystarczy, większe grozi spaleniem pamięci.

Najbardziej chodzi mi o MAX napięcie CPU i mostków płyty. Bo 1,55V na CPU to za mało dla mnie, (M55Plus S3G ma tylko tyle) i jak byś mogł sprawdzić jakie max HT płyta uciągnie, zależy mi na tym bo mam chęć kupic tą płytę, jest tańsza od AsRocka i kondesatory lepsze kuszą, a funkcji jak CF i zintegrowana grafika niepotrzebuję.

Wiem że nie jest to dział co kupić, i dlatego nie pytam co kupić tylko pytam jak płyta ta stoi z OC. Bo co kupić to wiem jeśli ta płyta ma kiepskie OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiła się nowa wersja tej płyty - MA-770-UD3 rev. 2.0: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...me=GA-MA770-UD3, czyli kombinacja AMD770+SB710 na którą czekałem, w związku z tym pytanie do Was jak się sprawuje rev. 1.0 w praktyce (OC, sekcja zasilania, itp.)? Zakładam, że odświeżona wersja będzie co najmniej tak samo dobra, a 770-UD3 zbieram b. dobre rezencje w necie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie 3 pytania odnośnie tej płyty, tyle, że w rev. 2.

1. Czy wytrzyma podkręcanie Phenoma II X4 ? Tak do 3.5-3.6 GHz ?

2. Czy sekcja zasilania bardzo się będzie grzała ? Bo nie jest niczym chłodzona, a zasilić 4 rdzenie po OC nawet wykonane w 45 nm to nie tak łatwo.

3. Są tam otwory montażowe na radiator, da się tam coś dokupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi